Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 1 oktober 2012

Gedeelde vreugd is dubbele vreugd

Een hele blije Marjan!
Kijk, hier worden wij nou heel blij van... en jullie hopelijk ook! Marjan toont vol trots zijn nieuwe tanden.

Herinneren jullie je nog dat we enkele maanden geleden hulp vroegen voor één van de mannen bij Teen Challenge Slovenië, die zo graag een nieuw gebit wilde hebben? Project Tanden voor Marjan was nou typisch zoiets waar we ons bij Traveling Light graag voor in willen zetten: aandacht schenken aan de individuele mens. Na een bizar leven dat werd getekend door verslaving, dakloos zijn en criminaliteit kwam Marjan ten einde raad, meer dood dan levend, bij Teen Challenge terecht. Achttien maanden was hij te gast in het Dennis Griffth huis in Nova Vas, Slovenië. Daar leerde hij opnieuw te leven, opnieuw te hopen en opnieuw te dromen.

Onherkenbaar veranderd...
Inmiddels heeft hij, met behulp van Teen Challenge, werk gevonden en ook het tandarts bezoek is achter de rug. We mogen wel zeggen dat Marjan onherkenbaar veranderd is (kijk nog maar eens naar die oude foto). Op deze eenvoudige manier willen we graag iemand, die door God uit de put werd gehaald, zijn waardigheid teruggeven. Een gedeelte van de tandartskosten werd door de gasten uit het mannenhuis betaald en de rest konden we schenken dankzij jullie giften. HARTELIJK DANK, vooral namens Marjan!

Eén mens helpen op een wereldschaal van ellende en pijn... maakt dat wat uit? Ja zeker! Het zou je zoon, man, broer, vriend of vader maar zijn...

Zo, zeg ik u, heerst er ook vreugde onder de engelen van God over één zondaar die tot inkeer komt.’ [Lucas 15:10]

Geen opmerkingen: