dinsdag 16 oktober 2012

Historische ontmoetingen in Israel

Kapsalon in de Ark, waar vrouwen les krijgen
Stichting Traveling Light is graag van de partij als nieuwe ideeën geboren worden, als projecten in de opstartfase zitten of als oude dromen nieuw leven worden ingeblazen. Op zulke momenten kunnen we namelijk bemoedigen, zegenen en inspireren en meestal ook een financiële gift geven. We zaaien op zo'n manier als het ware zaad in vruchtbare grond en op termijn zien we daar de vruchten van. Vergeet dat nooit: jullie giften zijn veel meer dan geld alleen, er veranderen mensenlevens, we bouwen met elkaar aan het Koninkrijk en er wordt geschiedenis geschreven.

Zo is het ook gegaan met het vrouwen opvanghuis in Arad, Israel. De initiatiefneemster Polly Sigulim liep al jaren en jaren met het idee rond, maar kon er geen vorm aan geven. Een jaar of drie geleden was ze een tijdje te gast bij ons in Californië en toen deelde ze haar droom met ons. Vanaf het moment dat we haar verhaal hoorden wisten we dat het waarheid zou worden. Afgelopen weekend haalden we die herinneringen op toen we met Polly een bezoek brachten aan het vrouwenhuis.

Terras met speelruimte voor kinderen
Ongeveer een jaar geleden is Ark in the Negev officieel geopend. Een prachtig huis waar vrouwen (en hun kinderen) met allerlei levensbedreigende problemen terecht kunnen, niet voor een nachtje.. maar voor minstens een jaar. Het eerste jaar is heel moeilijk geweest. Vrouwen kwamen en gingen, niemand bleek serieus het programma te willen volgen. Sommige vrouwen verlieten na vijf maanden alsnog de veiligheid van de Ark om hun straatleven weer te vervolgen... Waarom? Dat weet niemand. Wat we wel weten is dat God de juiste mensen op de juiste tijd zal sturen en dat de deur bij de Ark openstaat. Dankzij een gift uit de USA is er nu ook een kapsalon ingericht waar vrouwen omgeschoold kunnen worden. Vrijwilligster Barbara verzorgt de lessen!

mooie lounge set + een vogelkooi met parkieten!
Vorig jaar gaven we als Stichting 1,500 euro voor de aanschaf van een lounge set en de reparatie van een afdak.. Geen wereldschokkende gift, niet eens noemenswaardig misschien; maar dat geld is goed terecht gekomen en heeft een veel grotere draagwijdte dan we ooit kunnen bedenken.. Want op een hele warme zondag-middag zaten we daar, onder het afdak, op de mooie banken, in een wel heel bijzonder gezelschap. Wij waren getuige van een heel interessant gesprek, tussen Polly en de pastor van een Messiaanse gemeente en drie Arabische Christenen uit Nazareth, over een project wat ze met elkaar onder een Bedoeinen stam willen gaan doen (we zullen daar later nog meer over schrijven). We wisten het gelijk... hier wordt iets nieuws geboren. De Heilige Geest waait en brengt zijn werkers uit alle volken samen om iets te gaan doen dat geschiedenis gaat maken. Lieve mensen, dat is zo spannend! Dat is nu precies waar we als Stichting met onze neus bovenop willen zitten.

Praktische hulp & geestelijke bemoediging, 2 vliegen in 1 klap
Jan heeft diverse klusjes en reparaties kunnen verrichten en ook hebben we met Polly gebrainstormd over een aantal creatieve ideeën die wat geld voor het vrouwenhuis op zouden kunnen brengen. Daar zal binnenkort ook wel een project voor Traveling Light uit voort komen. Hou de blog dus in de gaten!

4 opmerkingen:

Anita zei

Oh HELEMAAL geweldig Marja en Jan. Wat super ook om deze berichten 'hot of the press' te kunnen lezen. Ver weg maar toch dichtbij.

Jeanne zei

Geweldig Marja en Jan, hoe God werkt, daar krijg ik kippenvel van! Wat hebben we een grote God!

Yvonne zei

Wat geweldig als een "droom" waarheid wordt. Wow! Durf te dromen....Mooi hoor, Marja, om dit te lezen. Erg bemoedigend!

Traveling Light zei

Durf te dromen ja!