Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 24 september 2012

Bezoek aan Ludwigslust, Germany

Wat een super goed muziekteam hadden we zeg!
Maanden geleden nodigde pastor Gerhard Lewerenz ons al uit om te komen spreken tijdens een najaarsconferentie in zijn gemeente Fels in der Brandung, in Ludwigslust. We mochten zelf het thema kiezen. Het was overigens niet de eerste keer dat we zo'n uitnodiging kregen.

Als Stichting hebben we een drievoudige opdracht als missie: financiële steun, praktische hulp en geestelijke bemoediging bieden. Het geven van spreekbeurten en workshops valt zeker onder het kopje 'geestelijke bemoediging'. Ditmaal vertrokken we met een team van zeven enthousiaste mensen uit Papendrecht richting Noord Oost Duitsland. Als thema voor de weekend conferentie kozen we FREEDOM. De basistekst voor alle sessies was Galaten 5:1, Christus heeft ons bevrijd opdat wij in vrijheid zouden leven; houd dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen.

Gezellig met elkaar eten in de tent
Dat 'stand houden' blijkt niet altijd even eenvoudig te zijn. Niet voor nieuwe gelovigen (waarvan er veel zijn in Ludwigslust), maar ook niet voor doorgewinterde Christenen. Vrijheid ontvangen door geloof in Jezus is een belofte, maar die vrijheid ook echt vasthouden is onze verantwoordelijkheid. We hebben met heel veel mensen gebeden, er werden mensen genezen van allerlei ziektes en kwalen, maar ook bevrijd van negatieve gedachten, angsten en zorgen. En ja, de groep Afghanen en Iraniërs uit het asielzoekerscentrum was ook weer van de partij! Fijn om die mannen zo intens te zien luisteren naar de bijbeluitleg.

Tyler (USA) heeft enorm geholpen met het regelen van geluid
Ook ons muziekteam was een grote zegen voor de aanwezigen, we hebben gelachen, gedanst en gezongen tot we schor waren. Het was een opbouwend weekend, niet alleen voor alle bezoekers maar ook voor ons! Wat een zegen om zo op reis te kunnen gaan en het goede nieuws in de verre uithoeken van Europa te verkondigen. Dankzij de trouwe gebeden van jullie is alles meer dan voorspoedig verlopen. Hartelijk dank daarvoor!

3 opmerkingen:

Andreas and Sjanna zei

Super! Jullie zijn een groot voorbeeld van hoe je de handen en voeten van God op aarde kunt zijn! Ben blij dat het allemaal goed is gegaan en jullie zelf ook hebben genoten. Liefs, Sjanna

Wendy Born zei

Sluit me helemaal aan bij Sjanna. Geweldig om dit werk te mogen en kunnen doen!

Traveling Light zei

We hebben inderdaad zelf ook genoten van dit weekend, het was echt geweldig om te zien hoe mensen het woord ontvingen, nieuwe dingen uit de Bijbel leerden en ook dingen recht gingen zetten met God en elkaar!