Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 8 augustus 2012

Project koffiebus Tsjechië

Petr Ministr
Er zijn van die mensen die altijd klaar staan voor een ander, die het leuk vinden om overal een helpende hand te bieden. Zo iemand is Petr Ministr, de director van Teen Challenge Tsjechië. Hij staat aan het hoofd van een grote zorgboerderij, in Praag, waar mannen met verslavingsproblemen terecht kunnen. Enkele jaren geleden brachten wij een bezoek aan die boerderij, waar vele mannen tot een levend geloof in Jezus komen en bevrijd worden van hun verslavingen. Teen Challenge in Tsjechië bestaat overigens ook uit vrouwen- en kinderwerk, evangelisatie en scholing.

Teen Challenge centrum in Praag
Hiernaast zie je een foto van het centrum in Praag, een prachtige boerderij die met hulp van vele vrijwilligers uit de hele wereld is gerestaureerd. 

Het organiseren van korte missietrips is in dit opvangcentrum onderdeel van het programma. Zo ging Petr afgelopen winter met een team mannen voor een werkbezoek naar Israel. Ze hebben daar onder andere een mooi hek om het zojuist geopende vrouwenhuis gebouwd en nog veel meer klussen geklaard. Onze vraag aan Petr, een paar maanden geleden, was: en hoe kunnen we jou nu eens van dienst zijn?

Nou ja, zo oud nu ook weer niet...
Hij hoefde geen seconde over het antwoord na te denken... "Een bus waarmee we door het land kunnen gaan om mensen te bereiken met koffie, warme soep en een goed gesprek." Petr verwees daarbij naar de NoBucks bus die in Ierland rondrijdt. Een koffiebus is eigenlijk hetzelfde idee als een koffiehuis, maar dan mobiel. Het is een plaats waar mensen binnen kunnen komen voor koffie of wat te eten, waar de daklozen 's winters op kunnen warmen, en waar verslaafden en prostituees hulp kunnen krijgen. Door de bus steeds naar andere plaatsen te rijden kunnen meer mensen hulp krijgen.

Traveling Light wil graag helpen om een bus voor Teen Challenge Tsjechië te vinden. We willen voor de aanschaf daarvan in elk geval 5,000 euro inzamelen. We zijn inmiddels op zoek naar een goede, betrouwbare tweedehands stadsbus mét verwarming, die door de mannen in Tsjechië omgebouwd zal worden tot koffiebus. Aangezien Jan monteur is kan hij de bus nakijken en een grote beurt geven. De bedoeling is overigens ook dat Jan de bus zelf naar Tsjechië zal gaan rijden, maar over die logistieke planning later meer... dat is weer een avontuur op zich.

Wat zou het mooi zijn als we vanuit Nederland een bus konden geven voor het werk in Tsjechië! Dat is praktische hulp waar ze nog jaren plezier van zullen hebben. En wat is er leuker voor Traveling Light om een vervoermiddel te schenken dat gebruikt zal worden om mensen die in duisternis leven tot het licht te roepen?

We hopen weer dat jullie mee willen helpen. Jullie giften (klein en groot) zijn belastingaftrekbaar en welkom op Rabobank 1185 82 275 t.n.v. St. Traveling Light

Geen opmerkingen: