Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 26 juli 2012

Nieuws + gebedspunten

De mannen bij het centrum in Novi Sad, Servië
Veel mensen genieten momenteel van vakantie, heerlijk! Ook in Nederland laat de zon zich eindelijk lekker zien. Toch staat bij Traveling Light het werk gelukkig niet stil. Graag delen we verfrissend nieuws met jullie:
  • Wisten jullie dat we in het 2e kwartaal, naast de gift van 4,500 euro, nog eens ruim 1,500 euro hebben kunnen schenken aan Teen Challenge Servië via ons project Uitstappen 4 Servië. We kregen onlangs een lange e-mail van de directeur Sasa Ivanovic, hier even een stukje daaruit: "Dank jullie wel voor jullie gift van 4,500 euro, het kwam op het laatste moment binnen, het juiste moment (want God is nooit te laat :)). we konden onze electriciteitsrekeningen betalen. Dit was heel belangrijk voor ons, want er bestond een grote kans dat we het mannen- of vrouwenhuis hadden moeten sluiten. Ik wil TRAVELING LIGHT en alle goede mensen en supporters die helpen om Teen Challenge Servië op de been te houden hartelijk danken, we kunnen zo blijven werken en de 21 mannen en 9 vrouwen die momenteel in onze centra zitten houden. Zij ontvangen hulp, liefde, zorg en discipelschapstraining en hopelijk zullen zij op een dag ook een Traveling Light kunnen zijn in hun land en de boodschap over Jezus Christus delen...." Er komen nog steeds mooie giften binnen voor Servië, dus we blijven hen voorlopig nog maandelijks steunen. Willen jullie meebidden dat er meer steun vanuit hun eigen land komt?
  • Wisten jullie dat er ook algemene giften beginnen binnen te komen van verschillende Teen Challenge centra in Europa? Zoals jullie weten hebben we Teen Challenge Slovenië een aantal keren financieel gesteund en mede door onze gift voor de aanschaf van een kettingzaag kan het centrum wat geld verdienen. Het is toch prachtig dat zij van hun inkomen weer een gift aan stichting Traveling Light hebben gegeven? Dit doet ons echt denken aan de eerste gemeenten in het boek Handelingen, waar ze hun bezittingen/geld met elkaar deelden en als er iemand wat nodig had kon hij het krijgen. Zo krijgt Traveling Light eigenlijk een diakonale functie :)
  • Nu we het toch over geld hebben, wisten jullie dat we in de eerste zeven maanden van 2012 al bijna 20,000 euro hebben mogen weggeven? Wat geweldig is dat. Hartelijk dank iedereen! Laten we bidden dat het aantal donateurs uit zal breiden!
  • Een trouwe donateur heeft ons opgegeven voor de Meer dan Handen Award 2012 die elk jaar door het ministerie van WVS wordt uitgereikt. Degenen met de meeste stemmen worden genomineerd, er kan een prijs van 5,000 euro worden gewonnen. Stemmen kan via deze link: Vrijwilligerswerk Let op: niet meer dan 1x klikken, want dat wordt niet meegeteld, er wordt gecontroleerd op IP adres.
  • Er is nog maar 120 euro nodig voor de tanden van Marjan. Als je hem wilt laten lachen, stuur dan je gift vandaag nog. Zijn afspraak bij de tandarts is al gemaakt :)
  • We hebben tegenwoordig ook een mooie Facebook Pagina, je kunt alle nieuwtjes daar volgen. Hoe meer 'likes' hoe beter.

2 opmerkingen:

Yvonne zei

Geweldig hoe God voorziet en wat jullie daarin mogen betekenen.

Traveling Light zei

God voorziet steeds weer, het is zo leuk om dat steeds weer te zien. Dank voor je bezoek Yvonne.