Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 21 juli 2012

Project gaarkeuken Israel

Brian deelt een maaltijd en aandacht uit!
Voor het volgende project nemen we weer eens een kijkje in de gaarkeuken in Netanya, Israel. Herinneren jullie je Brian Slater nog? Hij werkt voor Chosen People Ministries en opent iedere dinsdag de gaarkeuken in  het pand van de Beit Sar Shalom gemeente, in Netanya. Zo'n 150 mensen kunnen daar iedere week een goede maaltijd krijgen, het evangelie horen en gratis kleding uitzoeken. Als iemand gebed nodig heeft, staan ook daar altijd vrijwilligers voor klaar. Iedere week is het een gedrang om binnen te komen, dat hebben we zelf vorig jaar oktober mee mogen maken tijdens ons bezoek.

Nieuwe voedselbank in Netanya
Vorig jaar hebben we trouwens als Stichting 3,000 euro geschonken voor de nieuw te openen voedselbank in het centrum van Netanya, dat is de plaats waar honderden voedselpakketten worden samengesteld om uit te delen aan de armen. Hier worden dus geen maatlijden geserveerd, maar levensmiddelen (dry food) uitgedeeld.

We hebben regelmatig contact met Brian, ook omdat we zijn nieuwsbrieven vertalen in het Nederlands, en we proberen dan steeds nieuwe manieren te bedenken om geld voor dit werk te genereren. Soms wordt Brian er moe van om altijd maar om donaties te vragen, dus denken we na over creatieve manieren om geld in het laadje te krijgen. Eén van de creatieve ideeën die Brian onlangs met ons deelde, willen we als volgend project presenteren: het ontwerpen en laten drukken van t-shirts die vrijwilligers kunnen kopen om als souvenier mee te nemen.

De t-shirts zijn voorzien van een slogan die betrekking heeft op de gaarkeuken. We willen als Stichting 1,000 euro beschikbaar stellen voor de aanschaf van de t-shirts. We verwachten dat voor dat geld zo'n 200 t-shirts kunnen worden gemaakt in Israel. Brian kan ze dan in de gaarkeuken (waar jaarlijks honderden vrijwilligers uit heel de wereld komen helpen) te koop aan bieden voor bijvoorbeeld 15 of 20 euro. Dat zou toch al gauw moeten zorgen voor enkele duizenden euro's in de kas van de gaarkeuken en voedselbank, geld waarmee weer tonnen aan eten kan worden gekocht! Simpel idee, prachtig resultaat.

Het project gaarkeuken gaat nog iets verder dan alleen het financiëren van t-shirts. We willen ook nog 500 euro doneren voor de organisatie van een etentje waarbij Brian een groep van tien Holocaust overlevenden uitnodigt. Dit zijn mensen die aan de Holocaust ontsnapt zijn door tijdig te vluchten, vaak hebben ze wel vele familieleden verloren in de oorlog. Hij heeft zoiets inmiddels al een paar keer georganiseerd. De bedoeling van zo'n etentje is om deze mensen in het zonnetje te zetten, te luisteren naar hun verhalen en ze te vertellen over de liefde die Yeshua voor hen heeft. Een liefde die we praktisch willen uiten door een maaltijd met elkaar te delen.

In totaal hebben we dus 1,500 euro nodig om de mensen in Israel te kunnen zegenen! Wij hebben zelf het plan om in oktober weer een aantal weken naar Israel te gaan, dan zullen we zeker weer meehelpen in de gaarkeuken. Wellicht kunnen we ook bij het etentje zijn en ons licht laten schijnen in het leven van deze mensen die vaak op hoge leeftijd zijn en God niet kennen. Als je vanuit Nederland een zegen wilt zijn voor Israel, aarzel dan niet en maak je gift over op Rabobank nummer 1185 82 275 ten name van St. Traveling Light.

Meer info over het werk van Brian in Israel kun je vinden door te klikken op het kernwoord Netanya in de rechterkolom van deze weblog en op Brian's weblog Yeshua's Fresh Bread

Hoe kun je je licht laten schijnen?
Is het niet: je brood delen met de hongerige, onderdak bieden aan armen zonder huis, iemand kleden die naakt rondloopt, je bekommeren om je medemensen? Dan breekt je licht door als de dageraad...
[Jesaja 58:7]

Geen opmerkingen: