maandag 2 juli 2012

Bezoek aan Servië & Slovenië

Mannen uit de verschillende Balkan landen verbroederd
Zoals we reeds eerder op deze blog schreven, ontving Stichting Traveling Light via ICF (International Christian Fellowship) in Ljublijana een uitnodiging om deel te nemen aan een bijzondere conferentie: de My Brother's Keeper Conferentie in Subotica, Servië. Zo'n 350 mannen uit alle landen van het voormalige Joegoslavië kwamen daar bij elkaar voor bijbelonderwijs en als gevolg daarvan ook vergeving en verbroedering. 

Serven, Croaten, Slovenen, Bosniërs... één in Christus
Een dergelijke uitnodiging is voor ons vaak een mooie reden om een bemoedigingstrip te maken. en zo ging Jan samen met Steven Bakker (van Christengemeente De Hoeksteen in Etten-Leur, die het verlangen had een korte missietrip te maken) richting Slovenië. Daar hebben ze overnacht in het mannenhuis in Nova Vas en Steven werd uitgenodigd om de ochtend bijbelstudie te geven, een mooie sprong in het diepe :) Onder leiding van pastor Steve Telzerow van ICF gingen er 27 mannen naar de conferentie. Jan en Steven waren de enige buitenlanders om het zo maar te zeggen. Ze mochten getuige zijn van vreugde, tranen en vergeving tussen de mannen onderling. Een band van Christen Roma zigeuners zorgde voor een feestelijke sfeer.Na de conferentie hebben Jan en Steven nog twee dagen in het mannenhuis doorgebracht. Het is heel fijn om zo de vriendschapsbanden te verstevigen en de mannen ook te bemoedigen in hun geestelijke groei door het geven van bijbelstudies en door met en voor elkaar te bidden. Het is voor ons ook heel leuk om te zien dat het centrum netjes onderhouden wordt, dat de moestuin volop groente voortbrengt en dat de mannen naast hun studies ook hard werken, bijv. met het verhuisbedrijfje dat ze hebben. Van die inkomsten kan de huur van het huis worden betaald.

Teen Challenge staf en dankbare studenten in Slovenië
Jan en Steven zijn onderweg naar huis langs zorgboerderij Gutes Land in Vilsbiburg, Duitsland gereden, waar we ook goede connecties hebben en die graag willen onderhouden. Er staat daar altijd een bed klaar! Ook in Gutes Land kon Jan de avond en ochtend studies verzorgen. Zulke persoonlijke bezoeken vormen eigenlijk het hart van onze Stichting. Ja, natuurlijk zamelen we geld in om bij te staan waar dat mogelijk is, maar het bemoedigen van mede Christenen in soms vreemde uithoeken van Europa... daar gaan we graag voor op pad!

6 opmerkingen:

Mirjam zei

Ik vind het prachtig werk wat jullie doen!

Traveling Light zei

Dank je wel Mirjam, we doen het met plezier en we kunnen het alleen maar doen omdat er zoveel mensen achter ons staan!

Wendy Born zei

Wat mooi om te lezen en wat geweldig dat Jan de mannen daar weer kon bemoedigen met Gods Woord.

Steven Bakker zei

Het was een supertrip! Super om te zien hoe die gasten in het centrum hun hele leven omgooien en achter Jezus aan gaan!

HANS zei

Gaaf dat jullie dit samen kunnen doen, Marja! En ook dòen..
Zegen op dit werk!!
Heb inmiddels gestemd op jullie.
(Als tegenprestatie verwacht ik wel dat je mijn weblog officieel gaat "volgen" ..8) )

Traveling Light zei

Hans, ik wist niet eens dat ik je (mooie) blog niet volgde. Ik heb hem notabene op m'n blogroll
staan :)