Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 7 juli 2012

Project Tanden voor Marjan

Mogen we even iemand aan jullie voorstellen? Dit is Marjan, en het kan best zijn dat zijn gezicht jullie bekend voor komt... want we hebben al eens eerder foto's van hem op deze blog geplaatst. Denk maar eens terug aan het verslagje van ons bezoek aan Slovenië afgelopen april bijvoorbeeld.

Marjan heeft nou niet bepaald een normaal leven achter de rug. Traumatische ervaringen, verslavingen, opnames in psychiatrische klinieken etc. Een typisch voorbeeld van een hopeloos geval zou je misschien denken. Maar... Marjan kwam 18 maanden geleden als één van de eerste mannen het mannenhuis in Nova Vas, Slovenië binnen en daar mocht hij de liefde van God, de genade van Jezus Christus en de gemeenschap met de Heilige Geest ervaren. Hij is een nieuwe schepping en gelooft weer in een toekomst en dat is te zien aan de foto die Jan van hem heeft genomen, hij straalt!

Tijdens het bezoek van Jan en Steven aan Slovenië, een paar weken geleden, vertelde Marjan dat voor hem de tijd is gekomen om het mannenhuis te verlaten en terug te keren naar de maatschappij, dat is heel spannend. Samen met Matjaz (de director van Teen Challenge Izhod, Slovenië) is hij gaan praten met een voormalig werkgever, die uiteraard zijn ogen niet kon geloven. Marjan kan weer bij hem komen werken, er wordt een regeling getroffen dat hij naar de kerk en bijbelstudies gebracht kan worden en samen met Teen Challenge wordt er gezocht naar geschikte wooruimte. Zo kan hij langzaam wennen aan zijn terugkeer in de maatschappij.

Marjan zou graag naar de tandarts gaan voor een paar nieuwe tanden, liefst voor dat hij gaat werken. De kosten voor het werk dat hij nodig heeft zijn volgens de tandarts aldaar 420 euro. En weet je wat nou zo mooi is? De andere mannen in het huis hebben van hun eigen geld een potje gemaakt voor Marjan, daar zit al 140 euro in, een bedrag uit liefde gegeven. Er is nog 280 euro nodig voor de tanden van Marjan. Het lijkt ons leuk om hem te helpen en te bemoedigen vanuit Nederland. Wie helpt er mee?

Rekening 1185 82 275 t.n.v. St. Traveling Light o.v.v. Tanden Marjan

PS: Zodra het beoogde bedrag binnen is, melden we dat op deze weblog. Mocht er meer binnenkomen dan blijft dat staan voor een volgend project.

Geen opmerkingen: