Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 4 juni 2012

Nieuwe bedden voor mannenhuis Slovenië

Dejan & Renata en Bianca
In april bezochten we het Dennis Griffith huis in Nova Vas, Slovenië, een Christelijk rehabilitaitehuis van Teen Challenge voor mannen met verslavingsproblemen. Toen het huis vorig jaar in gebruik werd genomen kregen ze een aantal klapbedden via het leger. Inmiddels waren er een paar mannen door de bedden gezakt :) Eén van de werkers in het huis, Dejan, was zelf een heroine verslaafde in het verleden. Inmiddels is hij getrouwd en samen met zijn vrouw Renata hebben ze een mooie, gezonde dochter. Als je die foto ziet is het haast niet meer mogelijk om je voor te stellen dat hij een zware verslaafde was, zonder toekomst. Hij is een levende getuige: Bij God zijn alle dingen mogelijk! Zijn leven is voor ons een reden om dit soort werk te blijven steunen: elk mensenleven telt.

Jan en Dejan in de timmerwerkplaats
Afijn, zijn vader en broer hebben een houtzagerij en timmerwerkplaats in de Sloveense Alpen. Samen hebben deze mannen nieuwe bedden gemaakt voor het zorghuis. Wij hebben op een middag met Dejan de laatste planken opgehaald en naar het Dennis Griffith huis gebracht, daar hebben we de nieuwe bedden bewonderd. Wow, degelijk handwerk, echt vakwerk, die bedden gaan vast jaren en jaren mee. Er moest nog 650 euro betaald worden. We vonden het leuk om dat als Traveling Light op ons te nemen. Lekker praktisch! Bovendien geven we de voorkeur aan plaatselijke werkverschaffing. Het geld is inmiddels overgemaakt en Jan gaat over twee weken weer naar Slovenië toe. 

Slaapzaal met nieuwe bedden!
Hartelijk dank voor jullie giften. De mannen (die soms jaren op straat hebben geslapen) hebben nieuwe bedden en we hebben tegelijkertijd een klein bedrijfje in Slovenië van werk voorzien.  Zo kunnen we veel doen met weinig. Fantastisch!





Vergeet onze actuele projecten niet:
* We hebben 3,500 euro nodig voor de aanschaf van een personenbusje voor zorgboerderij de Spetse Hoeve, Groningen
* Voor 20 euro kunt u iemand uit de Oekraine naar zomerkamp laten gaan

Geen opmerkingen: