dinsdag 29 mei 2012

Project zomerkamp 2012 Oekraine

Bijbelstudie voor nieuwe gelovigen
Jullie moeten allemaal de hartelijke groeten hebben van Sergey en Mariana Glushko van Teen Challenge Oekraine. Afgelopen maand waren wij bij hen thuis in Kiev en ze vertelden ons over het jaarlijkse zomerkamp dat ze organiseren.

Elk jaar wordt er mede door hen een Christelijk zomerkamp georganiseerd voor mensen (leiding, studenten en vrijwilligers) uit drugs- en alcohol rehabilitatiehuizen in de gehele Oekraine. Een midweek kamperen, spelletjes doen, lachen, bijbelstudie, muziek maken, samen eten en praten... nou ja, teveel om op te noemen. Het kost 20 euro per persoon om aan het kamp deel te kunnen nemen. Of wij misschien wilden helpen om geld bij elkaar te brengen, want de meeste ex-verslaafden hebben eenvoudigweg geen geld.
Spelletjes doen... team work

We hebben de foto's van vorig jaar bekeken en waren echt ontroerd; wat een gelegenheid voor mensen met allerlei achtergronden en ervaringen om samen te zijn, vriendschappen op te bouwen en meer over God te leren. De meesten van hen zijn nooit op vakantie geweest en velen hebben nooit spelletjes gedaan, sommigen van hen zwierven al vanaf hun kinderjaren op straat. Natuurlijk willen we helpen!

Het kamp is bedoeld voor mannen en vrouwen die al in een rehabilitatiehuis zitten, waar dan ook in de Oekraine. Mensen dus die al een serieuze beslissing hebben genomen om een nieuw leven te beginnen. Het kamp zal worden gehouden van 25-29 juni a.s. Als het je een leuk idee lijkt om iemand naar dit zomerkamp te zenden, maak dan 20 euro over op rekening nummer 1185 82 275 ten name van Stichting Traveling Light onder vermelding van ZOMERKAMP OEKRAINE.
Eten voor heel veel mensen!

Meer over het kamp kun je lezen op de Facebook pagina van Teen Challenge Oekraine. Het is ook heel leuk om eens naar dit filmpje van vorig jaar te kijken. Het is Russisch gesproken, maar je krijgt toch een aardig beeld van wat er zoal tijdens de kampweek gebeurt. Klik op het kleine, rode video knopje boven de foto om de film te starten. Afhankelijk van de browser die je gebruikt kun je de nieuwspagina in het engels vertalen.

Wij vinden het zomerkamp 2012 in de Oekraine een heel bijzonder initiatief, hopelijk jullie ook!


Geen opmerkingen: