Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 11 april 2012

Jaarlijkse Teen Challenge conferentie, Kiev, Oekraine


Een regenachtige zondag in Kiev
We zijn maandagnacht terug gekomen van een heel gezegend en bijzonder bezoek aan Kiev, Oekraine. Dankzij jullie vrijgevigheid konden we  2500 euro schenken als sponsoring van de jaarlijkse Teen Challenge conferentie in Kiev.

Meer dan 150 mensen uit de Oekraine, Rusland en Kazachstan kwamen naar deze leiderschaps conferentie. Mensen die allemaal op de een of andere manier betrokken zijn bij de Christelijke verslaafdenzorg, bijvoorbeeld in een rehabilitatiecentrum, een kerk, een koffiehuis, een kliniek of op welke andere wijze dan ook. De meeste van deze mensen zijn zelf ook verslaafd geweest en zetten zich nu (betaald of vrijwillig) in om anderen te helpen.
Maksim & Jan

We werden met open armen ontvangen door Maksim. Wow, wat kan die man nu lachen zeg. Hij had net twee dagen voor de conferentie zijn  laatste behandeling bij de tandarts gehad en hij deed niets anders dan lachen. Hij kon er maar niet over uit dat er mensen in Nederland voor zijn gebit wilden betalen, hij huilde zelfs dikke tranen. Tranen van ontroering en blijdschap.

Wat fijn om te zien dat praktische hulp uit NL zo ver kan rijken en zo'n zegen kan zijn voor iemand!

Yura & Ira
We hadden ook een ontmoeting met Yura and Ira, een lief stel uit Onyfrievka. Zij worden de directors van het nieuw te openen mannenhuis. Dit was het allereerste project waar we als Stichting geld voor hebben opgehaald, 10.000 euro! Yura en Ira verwachten dat de allerlaatse papieren binnen enkele weken worden getekend en dan kunnen ze beginnen met het verbouwen van dit huis.

Er is al een bouwplan gemaakt en ook een begroting van de kosten. Ze hebben er heel veel zin in. Ira werkt in het kinderhuis naast het gebouw dat we hebben gekocht, dus dat is makkelijk. En Yura was zelf alcohol verslaafd, maar nu al vijf jaar clean en werkzaam voor Teen Challenge. Ze leerden elkaar zo kennen en zijn vorige maand getrouwd.

Bidden met Andre
We zijn ook naar een Methadon kliniek geweest om daar te bidden met verslaafden, iets dat ze allemaal graag wilden trouwens. Teen Challenge heeft een klein kantoortje in de kliniek waar de verslaafden kunnen binnenlopen voor koffie, thee, een gesprek en gebed. Ze worden uitgenodigd om naar het Koffiehuis te komen en hopelijk zullen ze daarna de beslissing nemen om zich aan te melden bij een van de vele Christelijke rehabilitatieklinieken in de Oekraine.

Het was trouwens verwonderlijk om te horen hoeveel gebroken dromen er verborgen liggen in die gebroken levens. We konden vele van hen bemoedigen en woorden van hoop meegeven, Jezus Christus kan mensen waarlijk vrij zetten.

Rehabilitation home in Kiev
We werden ook uitgenodigd om een bijbelstudie te geven in een rehabilitatiecentrum waar 11 mannen wonen en werken. We kregen zelfs de gelegenheid om met ieder van hen persoonlijk te bidden. Velen kregen een woord of bevestiging van de Heilige Geest over hun persoonlijke situatie. Geweldig was dat. We bidden dat deze mannen  dichtbij God blijven en gebruikt mogen worden tot eer van Hem!

Pizza party!
Zaterdagavond hadden we een heel gezellige avond in het huis van Kevin & Eunice Tyler (de leiders van Teen Challenge Eurasia). Zij organiseerden een pizza party voor het hele team van Sergey & Mariana. Een prachtige gelegenheid om langer door te praten met Maksim, Gena, Nicolai en Ruslan en vele, vele anderen. Wat een levensverhalen, wat een tragedie vaak, maar ook... wat een overwinning. Er is geen mooier en groter wonder dan een veranderd mensenleven. Eens verwoest, nu langzaam aan helend. We zouden een heel blog kunnen vullen met alle verhalen.

Het was echt een heel bijzonder bezoek, heel ontroerend ook omdat we zoveel dankbaarheid zagen. Dankbaarheid voor wat we als Stichting hebben kunnen doen in de Oekraine. Investeren in mensenlevens, dat is een investering voor de eeuwigheid. Sergey en Mariana Glushko zijn jonge mensen met een hart voor de medemens, we twijfelen er niet aan dat hun inzet de Oekraine ten goede zal veranderen.

Zij zijn heel dankbaar voor al jullie trouwe giften en dat zijn wij ook. Zonder jullie hulp was dit niet mogelijk geweest, jullie krijgen allemaal de hartelijke groeten uit Kiev!

PS: De barometer voor Servië staat al op 2,000 euro!

5 opmerkingen:

Wendy Born zei

Wat een geweldige verhalen Jan en Marja. God heeft weer geweldige dingen gedaan in de Oekraïne! Wat mooi om te lezen.

Traveling Light zei

Het was inderdaad een heel bijzonder bezoek Wendy. Alleen al het lachende gezicht en de dankbaarheid van Maksim waren de moeite waard!

Frank Bakker zei

Mooi om te volgen

Traveling Light zei

He Frank, leuk dat je meeleest, wie weet kun je eens mee op stap :)

Mirjam zei

Bijzondere trip weer! Het is fijn om de mensen weer hoop te geven, mooi om te lezen. Zegen toegewenst bij je vervolg reizen.xxx