Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 23 februari 2012

Foto's Gutes Land, Duitsland

Zorgboerderij Gutes Land
Zoals beloofd een aantal foto's van het bouwproject op het terrein van Gutes Land.

Op de zorgboerderij zelf wonen twee echtparen (met kinderen) die werken voor Teen Challenge alsmede de mannen die in het programma zitten. Teen Challenge is veel meer dan een afkick programma, het is discipel-schapstraining. Mannen leren hier dat er bevrijding is van een gebonden leven, dat 'eens verslaafd altijd verslaafd' een leugen is. Jezus kan mensen waarlijk vrij zetten. Ze leren ook dat er wel degelijk een doel is om voor te leven!

after care huis in aanbouw
De boerderij ligt in de prachtige omgeving van Landshut (nabij Munchen) en op het erf wordt momenteel gewerkt aan een zogenaamd after care huis. Dat is een kleine woning waar een aantal mannen die het programma hebben afgerond min of meer zelfstandig kunnen wonen in voorbereiding op hun terugkeer in de maatschappij. Zij kunnen op deze manier nog binnen de veiligheid en bescherming van het programma vallen.

Afwerken binnenkant
Door gebrek aan geld stond de bouw van het huis al een tijdje stil. Het vinden van vrijwilligers die professionele bouwvakkers zijn viel ook tegen. Nu wordt er gelukkig weer volop gewerkt om er een mooi huis van te maken. De totale kosten voor de aannemer lopen tegen de 20.000 euro en wij hopen als Stichting Traveling Light mee te helpen om een deel van die lasten te dragen door 5.000 euro op te halen. Teen Challenge kan alleen maar blijven bestaan door de giften van kerken, individuele personen en organisaties zoals Traveling Light.

Op deze manier kunnen we zowel de werkers als de mannen in Gutes Land  bemoedigen vanuit Nederland door hen als het ware een schouderklop geven: 'kom op, volhouden, doorgaan, jullie staan er niet alleen voor!'

eenvoudige kamers
Hopelijk krijgen jullie door de foto's een beetje een idee om wat voor soort project het hier gaat. Wie weet kunnen we later dit jaar weer eens foto's plaatsen van een ingericht en bewoonbaar huis waarin mannen, dankzij jullie hulp, veilig mogen wonen! 

Geen opmerkingen: