Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 24 november 2011

Project Ljubljana, Slovenie

We naderen het eind van 2011 en het is ons een genoegen nog aan jullie voor te stellen: Steve en Barbara Telzerow, de gezichten achter ons volgende project. Zij zijn de pastors van de International Christian Fellowship (ICF) in Ljubljana, Slovenie en trouwe supporters van Teen Challenge Izhod, Slovenie.

We hebben hen meerder malen ontmoet in de afgelopen jaren en ook de kerkelijke gemeente bezocht. De  International Christian Fellowship oftewel Mednarodna krščanska skupnost (he, probeer dat eens uit te spreken zonder over je tong te struikelen) werd zo'n 13 jaar geleden geboren tijdens een gebedsbijeenkomst.  Momenteel komt de gemeente bij elkaar in een gebouw dat ze huren van de plaatselijke baptistengemeente. Ondanks dat de gemeente klein is, hebben ze een grote visie voor de toekomst van hun land. Afgelopen jaar hebben ze een landelijke evangelisatie campagne georganiseerd met evangelist Nick Vujicic. Zo'n 17.000 mensen bezochten de evenementen in het land en vele kerken hebben er in eenheid aan meegewerkt. Onze vrienden Matjaz & Magdalena Horjak waren de hosts van een evenement in de stad Koper en het was geweldig om hun verhalen te horen. We waren het met ze eens dat dit het eerste van vele evangelisatie evenementen zou worden. Slovenie voor Jezus, ja! We vinden het geweldig om mensen te ontmoeten die een hart voor evangelisatie hebben. Met elkaar kunnen we mensen bereiken met het Goede Nieuws, een mens, een straat, een dorp, een land... ja, de hele wereld.

Het idee begon te groeien om ons geld te zaaien in het werk van Steve en Barbara en ICF in Slovenie. Toen we pastor Steve mailden met de vraag of hij hulp nodig had reageerde hij verbaasd. Hij schreef: “Dank jullie wel voor je brief. Het was zeer bemoedigend om die te ontvangen. Ik waardeer het enorm dat jullie vragen of ik iets nodig heb. Dat komt als een grote verassing. Die vraag wordt mij maar zelden gesteld. Dank je wel.”

Een bemoediging zijn voor mede gelovigen in Europa, laat dat nu precies onze doelstelling zijn. Afijn, om een lang verhaal kort te maken, we zouden als Stichting graag 2,500 euro bijeen willen brengen voor Steve en Barbara en ICF. Het geld zal worden gebruikt om brandstof voor hun huis te kopen, een rekening van een vrouwenconferentie die Barbara mede organiseerde te betalen en om een bijbelclub voor zigeuner kinderen te ondersteunen. Dat laatste is heel bijzonder werk!  Wat denken jullie, zou je niet graag onderdeel willen zijn van een opwekking in Slovenie? Laten we ons zaad zaaien in vruchtbare grond. Laten we elkaar bemoedigen.

Als je meer wilt zien van de evangelisatiecampagne met Nick, klik dan hier: http://nickvujicic.si/odmevi.html

2 opmerkingen:

Andreas and Sjanna zei

Klinkt weer als een goed doel! We hopen dat het geld snel binnenstroomt. Open the floodgates of heaven!
De projecten lopen als een speer zo te zien. Goed om te zien dat alles wat jullie ondernemen gelukt! Liefs, Andreas en Sjanna

Traveling Light zei

Open the flood gates of heaven ja, dat is een goed gebed! Daar kunnen we alleen maar amen op zeggen! We mogen het eerste jaar inderdaad heel gezegend afsluiten!