Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 31 oktober 2011

Bezoek Netanya, Israel

Tijdens ons verblijf in Israel hebben we, naast het vrouwenhuis in Arad, ook de nieuw te openen voedselbank in Netanya bezocht en meegeholpen in de reeds bestaande gaarkeuken, ook in Netanya. Op maandagmiddag gaan daar de deuren open en kunnen tientallen mensen (meest ouderen en mensen met een minimum inkomen) aanschuiven voor een gratis maaltijd. Ook kunnen ze hier eten en kleding meekrijgen voor thuis. Hier volgen wat foto's:
Gratis voedsel ophalen voor de gaarkeuken
Lunch met Brian Slater + de vrijwillgers van die dag
Sorteren, opvouwen en uitstallen van 2e hands kleding
Nieuw te openen voedselbank in Netanya
Overhandiging check namens Traveling Light
Hartelijk dank iedereen, namens Brian Slater, voor het bijeenbrengen van dit mooie bedrag. Oh ja, er is nog een foto die we jullie willen laten zien.... in de gaarkeuken en de voedselbank is ook altijd een boekentafel te vinden met daarop bijbels en evangelisatie materiaal. Aangezien het in Israel verboden is om te evangeliseren onder de Joden/Moslims hangt er een briefje boven de tafel 'gratis meenemen'. Op die manier deel je niets uit, maar nemen de mensen het zelf mee.... dat mag wel! We vonden daar ook deze prachtige bijbels:
Oud en Nieuw Testament in het Hebreeuws en Arabisch!
Terwijl Jan eten uitdeelde mocht ik samen met nog een vrijwilligster uit Nederland bidden voor een aantal oudere mensen met lichamelijke klachten. Daarbij kwam zoveel vreugde vrij dat twee oudere vrouwen spontaan gingen zingen. Heel tof!

Zie ook het artikel op Papendrecht.net

Geen opmerkingen: