donderdag 27 oktober 2011

Project Spetse Hoeve, Groningen

Stichting Traveling Light heeft in de eerste maanden van haar bestaan op financiele, praktische en/of geestelijke wijze kleinschalige projecten/gemeenten gesteund in de Oekraine, Duitsland, Israel en Slovenie. Het contact met de mensen achter deze projecten/gemeenten is blijvend. We proberen zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de gang van zaken in de betreffende landen via e-mail, Skype en persoonlijke bezoeken. De mensen leren kennen achter de projecten, dat maakt alles persoonlijker en leuker!

Stephan & Marianne Barendse
Het volgende project dat we als Stichting aan jullie willen voorstellen is gewoon te vinden in ons eigen land! Zoals sommige van jullie misschien al weten hebben we goede contacten met de Spetse Hoeve in Groningen, een zorgboerderij waar mannen met verslavingsproblemen terecht kunnen. Denk daarbij niet alleen aan alcohol en drugs verslaving, maar ook aan computer games en porno. Wij hebben daar in 2010 vrijwilligerswerk gedaan en in mei 2011 de Open Dag bezocht. Op dit moment verblijven er 13 mannen op de boerderij. Het programma omvat persoonlijke en groepsstudie en werkprojecten. De Spetse Hoeve heeft een houtwerkplaats, een groentenkas en – tuin, een brocante winkeltje en een fietsen reparatie werkplaats.
Zorgboerderij de Spetse Hoeve

Tijdens ons bezoek in Israel hadden we via Skype een leuk gesprek met Stephan Barendse, de directeur van de Spetse Hoeve. Stephan en Marianne Barendse zijn een jong en enthousiast stel dat hun drukke leven in hartje Amsterdam heeft ingeruild voor werken en wonen op het Groningse platteland. Zij doen het werk daar met een passie die besmettelijk is! Tijdens dit gesprek kwamen er zaken naar voren waar we als Stichting zeker wel wat mee kunnen. Regelmatig wordt de Spetse Hoeve (een oude boerderij) gecontroleerd op brandveiligheid en tijdens de laatste controle werd een lijst samengesteld van dingen die zo snel mogelijk moeten worden aangepast.

Groententuin
Er moeten nieuwe brandblussers komen, brandmelders, een AED apparaat, camera’s en bewaking en nog een aantal BHV spullen. Ook het controleren van de BMI (brandmeld installatie) kost geld. Al met al gaat dit hele gedoe de Spetse Hoeve 6.000 euro kosten. Dit is een bedrag dat buiten de normale maandelijkse kosten omgaat. De avond dat Stephan Skypte was er een internationale gift van 3.500 euro binnen gekomen van World Challenge, fantastisch natuurlijk! Het lijkt ons als Nederlandse Stichting super om de overige 2.500 euro voor onze rekening te nemen, wat denken jullie? Dat moet lukken toch?

De Spetse Hoeve is een kleinschalig project in Nederland, maar zoals bij alles: iedere mensenleven telt, ieder mensenleven is belangrijk. Het zal je broer, zoon, vader of man maar zijn die hulp nodig heeft. In de Spetse Hoeve kan hij met liefde en geduld ontvangen worden en door de kracht van de Heilge Geest kan zijn leven daar werkelijk opnieuw beginnen! Het is een eer in mensenlevens te mogen investeren, daarmee investeren we in schatten die nooit vergaan!

Verzamel op aarde geen kostbaarheden, want die vergaan of worden gestolen. U kunt beter kostbaarheden in de hemel verzamelen. Die zullen nooit vergaan en nooit worden gestolen. Als uw rijkdom in de hemel ligt, zal uw hart daar ook naar uitgaan.

[Mattheus 6:19-21]

1 opmerking:

Anoniem zei

Goedemiddag.

Na even zoeken kwam ik hier terecht,
Ik ben verslaafd geweest en heb 6 weken op de hoeve mogen bivakeren.
Het werk wat de mensen daar doen is om tegen op te kijken.

ik ben er een stuk wijzer van geworden, en het belangrijkste heb een stabiel leven terug gekregen.

Stephan bedankt voor alle gebeden ze hebben geholpen .

God zij met je en met je vrouw natuurlijk.