Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 5 september 2011

Project Ark in the Negev

We hebben vandaag de 3.000 euro ten behoeve van de gaarkeuken in Netanya, Israel overgemaakt. Daarmee begint zo'n 'project' eigenlijk pas. We sluiten daarom niets af, we beginnen juist een relatie die hopelijk steeds sterker en levendiger zal worden. We hebben regelmatig contact met Brian Slater, die de gaarkeukens in Tel Aviv en Netanya beheert, over het wel en wee in Israel. Brian kan trouwens ALTIJD vrijwilligers gebruiken, dus als je de herfst wilt ontsnappen... mail ons even over de mogelijkheden.

Voor het volgende project dat we als Stichting willen steunen blijven we nog even in Israel. Mogen we jullie voorstellen aan Polly Sigulim? Zij is de initiatief neemster achter Ark in the Negev, een opvanghuis voor mishandelde vrouwen in Arad. Jan ontmoette Polly in 2009 tijdens een seminar over Christelijke hulpverlening in Israel. Later dat jaar kwamen we elkaar tegen tijdens een Teen Challenge conferentie in California, waarna Polly een tijdje bij ons in Ventura heeft gelogeerd.

Tijdens die gezellige logeerpartij  vertelde ze over haar verlangen om ooit nog eens een huis voor vrouwen te openen in Israel, een huis waar vrouwen zich, ongeacht hun achtergrond (Joods, Arabisch, Bedoein, Russisch etc.), veilig mogen voelen en kunnen kennismaken met Yeshua (Jezus Christus) en de Bijbel. Polly is van Amerikaanse afkomst, maar woont al meer dan 20 jaar in Israel. Al jong werd zij daar weduwe en naast de zorg voor haar drie kinderen heeft ze altijd pleegkinderen in huis gehad. Nu de kinderen volwassen zijn wil ze  haar energie graag steken in het te openen vrouwenhuis. Wij hebben vanaf het begin geloofd in haar droom en zijn ook heel blij dat we haar nu als Stichting kunnen gaan steunen.

Onlangs kregen we een emailtje dat ze er eindelijk in geslaagd is een huis te huren dat dienst zal gaan doen als opvanghuis. We hebben haar gevraagd waarvoor ze momenteel specifiek hulp kan gebruiken. Wel, er is geld nodig voor het opknappen van de overdekking van de veranda en de aanschaf van buitenmeubelen, zodat er buiten een soort woonkamer ingericht kan worden. Arad ligt in de Negev woestijn, dus buitenleven kan het hele jaar door. Polly verwacht daarvoor ca. 1,500 euro nodig te hebben. Dat leek ons een haalbaar bedrag voor  Stichting Traveling Light.

Niet alleen een haalbaar bedrag, maar ook een enthousiaste bijdrage vanuit Holland aan een kleinschalig project waar mensen in aanraking zullen komen met de liefde van God! Daar willen we graag onderdeel van zijn, hopelijk jullie ook. Als dit initiatief je aanspreekt aarzel dan niet om een gift over te maken, alles is welkom. Hoe eerder we Polly blij kunnen maken, hoe beter. We zijn van plan om het opvanghuis in oktober te gaan bezoeken.

De giften barometer begint dus weer op nul. Spannend!

Geen opmerkingen: