Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zondag 29 mei 2011

Open Dag Teen Challenge, Groningen

Uitnodiging
Zaterdag 28 mei 2011 was er een open dag bij de Spetse Hoeve in Veelerveen, Groningen. Vorig jaar zomer hebben wij regelmatig als vrijwilligers geholpen op de Spetse Hoeve, een zorgboerderij waar mannen met verslavingsproblemen terecht kunnen voor opvang en begeleiding. De Spetse hoeve is onderdeel van Teen Challenge Nederland.

Met nog twee belangstellenden, die het werk van Teen Challenge NL eens van dichtbij wilden bekijken, hebben we de tocht naar Veelerveen gemaakt. De geur van BBQ en warme soep kwam ons al tegemoet. We zagen vele bekenden en maakten kennis met enkele nieuwe gasten die momenteel op de boerderij verblijven. De grootste verrassing voor ons was wel dat er bij de ingang een bord stond met daarop de mededeling: de collecte van vandaag gaat naar het Onyfrievka project in de Oekraine. 'Dat is ons project' riepen wij uit, wat leuk dat we er meerdere mensen zijn die een hart voor dit project hebben, dan hebben we het geld nog eerder bij elkaar! Een echte bemoediging voor ons!
Informatie over het Oekraine project

De bezoekers kregen een rondleiding door de boerderij, waar momenteel 7 mannen wonen. Tijdens de opening van het nieuwe gebedshuisje konden de mannen stukken puin, die symbool stonden voor de brokstukken en het puin in hun leven, bij het kruis leggen. Dat was een mooi gezicht, al die zware lasten werden neergelegd, afgelegd eigenlijk. De meeste mannen verblijven zo'n jaar op de Spetse Hoeve waar ze naast bijbelstudie ook persoonlijke en groeps counseling krijgen en kunnen helpen met de werkprojecten. Een groot team van vrijwilligers zorgt ervoor dat het gebouw en de landerijen onderhouden worden, maar zoals overal kan er altijd meer hulp worden gebruikt. Er wordt nu bijvoorbeeld gespaard voor het opkanppen van de huiskamer.
Brokstukken bij het kruis

De dag werd afgesloten met een dienst, in de schuur, tussen de pakken hooi en trekkers! Enkele mannen vertelden daar hun verhaal en dat is voor ons als supporters altijd weer het moment waarop we weten waarom we dit soort werk willen steunen. Niets is zo mooi en zo'n groot wonder als een veranderd leven, de stap van duisternis naar licht is er maar eentje, maar de gevolgen van die stap zijn levensgroot. Van ernstige verslaving naar echte vrijheid, dankzij de liefde van God en de hulp van gemotiveerde werkers.Het is geweldig om daar steeds opnieuw getuige van te mogen zijn.
Terrein de Spetse Hoeve

Ja, er zijn ontelbare projecten binnen Europa en het Middellande Zeegebied die wat extra hulp kunnen gebruiken, maar ook in ons eigen land kan een eenvoudig bezoekje en een bemoedigend woord wonderen doen. We hoeven het niet altijd ver te zoeken, alhoewel.... probeer Veelerveen maar eens te vinden op de kaart :)

Geen opmerkingen: