Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 6 juni 2011

Jongeren conferentie Kuckuck, Duitsland

Veranderde mensenlevens zijn onze beloning
Prachtig kampeerplekje
Woensdagavond 1 juni zijn we met onze camper vertrokken richting Kuckuck. Wat een schitterende naam trouwens. Kuckuck is een heel klein dorpje in het noord oosten van Duitsland, in de voormailge DDR. We waren door de pastor van Fels in der Brandung in Ludwigslust uitgenodigd om naar een jongerenconferentie te komen en daar een aantal workshops te verzorgen. Wij vonden het mooi passen bij één van de doelstellingen van onze Stichting: geestelijke bemoediging. Samen met een belangstellend echtpaar uit onze kerkelijke gemeente in Papendrecht besloten we naar de conferentie te gaan die wel gericht was op jongeren, maar voor iedereen toegankelijk bleek te zijn.
veel interesse voor de workshops

Het beloofde een prachtig weekend te worden om te kamperen. De conferentie werd gehouden op een sportcomplex waar Christelijke sportkampen worden georganiseerd. Bezoekers kwamen uit allerlei (kleine) evangelische gemeenten en kerken, uit Ludwigslust, Berlijn, Potsdam en vele andere plaatsen. Voor deze conferentie kwam een muziekteam en jeugdpastor van Grace World Outreach Church uit Brooksville, Florida over. Zij verzorgden de morgen- en avonddiensten en gaven een aantal kreatieve workshops over kunst en toneel. Wij hebben vier verrassende en levensveranderende (!) workshops gegeven over de volgende onderwerpen: de wil van God voor je leven, het plan van God voor je leven, de stem van God in je leven, en de kracht van God in je leven.

sport met een boodschap
Dankzij het mooie weer konden we buiten zitten en we mochten ons verheugen in een groep serieuze deelnemers. We hebben echt heel veel positieve feedback gekregen. Mensen die soms al jaren met vragen in hun leven tobden zagen ineens licht en een oplossing. Een mevrouw sprak ons later aan; haar man was 15 jaar geleden door een ongeluk om het leven gekomen, terwijl zij zwanger en met reeds twee kleine kinderen achterbleef. Al 15 jaar streed zij met de vraag: is dit de wil van God? Tijdens dit weekend en na gebed waarbij veel tranen vloeiden hebben wij deze vrouw echt zien veranderen. Ook de eigenaren van het sportcomplex bleken in een vreselijke dip te zitten en ze getuigden ervan hoe ze door de workshops weer hoop en uitzicht op de toekomst hadden gekregen. We kunnen niet de woorden vinden om te beschrijven hoeveel voldoening dit soort ontmoetingen geven. Al hadden we 1300 km gereden, alleen om de bevrijding van deze mensen mee te mogen maken, dan was het al de moeite waard geweest.

Jan vertelt over de workshops 
Maar uiteraard was er veel meer. We hebben heel leuk samengewerkt met diverse vertalers, want alles ging van het engels naar het duits. We hebben verder met vele jongelui mogen bidden die hun talenten en vaardigheden graag voor God willen gebruiken. Het muziekteam uit Florida was trouwens echt te gek, we hebben ons schor gezongen en lagen steeds pas om middernacht in bed! Ik kon er ook weer een boekentafel opzetten en net als de vorige keer in Duitsland was ik verbaasd over de interesse en honger die de Duitsers hebben voor geestelijke boeken, zelfs als ze engelstalig zijn :)

Zingen in het engels/duits
We waren ook heel blij om onze Iraanse vriend Hamed weer te ontmoeten, die vier maanden geleden Christen is geworden en twee weken geleden gedoopt is. We hebben uitgebreid kunnen bijpraten. Al met al mogen we terugkijken op een heel bijzonder weekend. De vriendschappen zijn verstevigd, er zijn levens veranderd, er zijn mensen tot Christus gekomen en velen zijn bemoedigd naar huis gegaan. We mochten echt een reizend licht zijn!

Geen opmerkingen: