Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 16 april 2011

Landen rapportages

Natuurlijk wordt er heel wat afgepraat tijdens zo'n conferentie! We ontmoeten vele oude bekenden, maar raken ook in gesprek met nieuwe contacten en in het kader van het werk dat we met de stichting willen doen hebben we al een paar uitnodigingen gekregen om centra te bezoeken. Wat ook heel leuk is zijn de landen rapportages. Vertegenwoordigers van de diverse centra door heel Europa geven een korte update over hun werkzaamheden en ontwikkelingen, vaak vergezeld van foto's of een kort filmpje. Wereldwijd zijn er inmiddels 1170 centra in 87 landen en nog eens zo'n 27 landen zijn in de ontwikkelingsfase van de opening van een centrum.
De eerste rapportage kwam van TC Slovenie, ons favoriete Europese centrum natuurlijk! Op de foto zie je Matjaz & Magdalena (TC Slovenie), Suzanne (TC Italie) en mijzelf. Sinds vorig jaar is er een residentieel centrum voor drugs- en alcohol verslaafden geopend in Slovenie. Een mooi huis in een rustige omgeving waar zo'n 10-12 mannen kunnen wonen, afkicken en bijbels onderwijs volgen. Het doel van TC is niet alleen om mensen verslavingsvrij te maken, maar ook om ze een gedegen discipelschapstraining te geven zodat ze op hun beurt weer anderen kunnen helpen! Alle begin is moeilijk, maar er zitten nu twee ex-verslaafden in het centrum die serieus aan een nieuw leven willen werken, volgende week komt er een derde bij!
Verder luisterden we naar nieuws uit Polen, Engeland, Oekraine, Hongarije, Portugal en Litouwen. Ieder land kent zo haar eigen specifieke, en soms kultuur gerelateerde, problemen en uitdagingen, maar de oplossing is universeel! Het goede nieuws van Jezus Christus verandert nog steeds levens, overal!

Geen opmerkingen: