maandag 7 september 2020

Bezoek aan Italië

De afgelopen jaren hebben we steeds een werkweek in Italië georganiseerd. Met een groepje vrijwilligers verbleven we dan in Casa Shalom, het gastenverblijf van Comunita Brezzano.

Dit jaar kregen we helaas geen groep bij elkaar. Toch besloten we (Jan en Marja) om naar Italië te gaan en een aantal mensen uit ons netwerk te bezoeken... de bemoediging is misschien wel meer nodig dan ooit!

We gingen eerst op bezoek bij Francesca Spataro die Marja's boeken in het Italiaans vertaalt. We hebben geluisterd, bijgepraat en met elkaar gebeden. Heel fijn. Nel mio Nome is nu via de distributeur online verkrijgbaar en ook in Italiaanse boekhandels.

Daarna zijn we naar Comunita Brezzano gereden waar we heerlijke dagen hebben doorgebracht. Wat kleine klussen gedaan, maar voornamelijk bijgepraat met en geluisterd naar Maria Meier.

Je zou weleens vergeten wat de Italianen allemaal hebben doorgemaakt dit jaar. Marja heeft overigens ook een begin gemaakt met een nieuw boek in de serie over de Tien Geboden in de 21e eeuw.

Jaren geleden heeft Traveling Light een bedrag geschonken voor de afbouw van de jamkeuken in de Comunita. Maria is er steeds bezig met het uitdokteren van nieuwe recepten: vijgen- en druivenjam met noten. De jam wordt voornamelijk verkocht in Zwitserland.

Vervolgens hebben we aan de oostkust van Italië tijd doorgebracht met Roberta Rapezzi. We kennen haar al jaren van de Teen Challenge conferenties waar ze altijd als tolk in de weer is. Ze is proeflezer van Marja's Italiaanse boeken. Het was heel goed om elkaar te ontmoeten.

We beseften weer meer dan ooit dat het 💓 van Traveling Light een geestelijke bediening is. Mensen ontmoeten, contacten onderhouden, praten, luisteren, bidden en bovenal bemoedigen... waar dan ook!

En ja, financiële ondersteuning natuurlijk. Het is immers meer gezegend om te geven dan te ontvangen.

Giften zijn ALTIJD welkom en wel op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend). Op dit moment zamelen we geld in voor het werk van Teen Challenge in Oostenrijk.

Geen opmerkingen: