Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 20 december 2017

Project jeugdkoffiehuis, Oekraïne

Natalya Havrilyuk
De giften voor het vrouwenhuis in Roemenië en het meisjeshuis in Moldavië stromen binnen, dank jullie wel. Altijd fijn om positieve response op onze blogberichten te krijgen :)

Een project waar we ook nog een bedrag ter bemoediging aan willen schenken is het jeugdwerk in Raygorodok, Oekraïne.

Natalya Havrilyuk (наталия гаврилюк) is geen onbekende voor Traveling Light. Ze is betrokken bij het werk van Teen Challenge, namelijk in het vrouwenhuis in Berdichev en we hebben haar ook aan het werk gezien tijdens het zomerkamp afgelopen juli, waar ze het kinderwerk verzorgde.

Grote opkomst jongeren
Natalya had al langer het idee een koffiehuis voor jongeren te beginnen. Het idee van een Teen Challenge koffiehuis is meestal om daklozen, verslaafden en ongelovigen te bereiken met het evangelie van Jezus Christus. 

Maar waarom wachten tot mensen diep in de problemen zitten? Preventiewerk is zeker zo belangrijk... kinderen en tieners bereiken vóór ze van het pad af raken.

En zo begon zij jeugdwerk in haar dorp Raygorodok. Door haar werk met Teen Challenge heeft zij goede contacten met de ouders van de kinderen, met de scholen en het gemeentebestuur. Die zijn allemaal blij met haar initiatief. De opkomst van de jongelui is enorm.

En dus is er geld nodig om de ruimte te huren, eten en drinken uit te kunnen delen, knutselspullen en lesmaterialen te kopen etc. etc. En... zoals je op de foto kunt zien, zou het ook wel fijn zijn als er een kachel aan zou kunnen in de zaal!

Natalya tijdens Hanukkah in het mannenhuis, Berdichev
Het leuke van dit soort projecten is dat wij Natalya persoonlijk kennen en ook al jaren goede contacten hebben met Sergey  & Ira Romanenko die het werk van Teen Challenge rondom Berdichev overzien. We kunnen jullie verzekeren dat het geld goed terecht komt!

Giften voor het jeugdwerk in Raygorodok, Oekraïne zijn van harte welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

HARTELIJK DANK!

PS: Op de foto hiernaast zie je Natalya tijdens de Hanukkah-viering die onlangs werd georganiseerd voor iedereen uit het mannen- en vrouwenhuis en werd gehouden in de nieuwe aanbouw, ook door Traveling Light gesponsord. Gaaf! Meer foto's volgen..

Geen opmerkingen: