donderdag 29 juni 2017

Project uitbreiding vrouwenhuis, Wit-Rusland (2)

Bespreking met Sergey en Joseph
In de vorige blogpost hebben jullie het verhaal van Svetlana kunnen lezen. Ze werkt in het vrouwenhuis in Baranovichi. In september 2015 waren wij daar op bezoek. Er werd toen nog volop gewerkt aan de renovatie van de begane grond van het gebouw (voorheen een school).

Tijdens de Europa Teen Challenge conferentie in Italië afgelopen mei, hebben we om de tafel gezeten met onze vrienden van Mission Return in Wit Rusland, Sergey en Joseph.

Ingang vrouwenhuis
Ze vertelden ons over het reilen en zeilen van het centrum wat inmiddels opgedeeld is in een daklozenopvang, een drugs- en alcohol rehabilitatieprogramma voor mannen en vrouwen en een crisiscentrum voor vrouwen.

Er is inmiddels dringend behoefte aan uitbreiding van de crisisopvang voor vrouwen. Het plan is om de 2e etage helemaal te gaan renoveren, een flinke klus. Of wij willen helpen met fondsenwerving...

Jullie weten het antwoord al, natuurlijk willen we dat! Het is prachtig werk wat zij daar doen: een veilige, warme plek bieden aan vrouwen die mishandeld en thuisloos zijn en hen bekend maken met de liefde van Jezus.

Trappenhuis naar 2e etage
We hebben een hele materialenlijst gekregen zodat we kunnen zien wat er allemaal nodig is, van cement en tegels tot wasbakken en electriciteit. Er is zo'n 8,000 euro voor de hele verbouwing nodig. Nou, we zullen zien hoever we komen.

Als jullie een hart hebben voor het werken onder vrouwen in crisissituaties, maak dan een gift over op rekeningnumer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend). Vergeet niet te vermelden: WIT RUSLAND.

Wij hebben met eigen ogen gezien wat voor een bijzonder werk Mission Return daar doet en hoe goed de vorige gift (voor de keuken) besteed is. Wij hebben volledig vertrouwen in het sociaal-maatschappelijk én geestelijk werk aldaar.

We vertrouwen er op dat we hen blij kunnen maken met een mooie gift!

Geen opmerkingen: