Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 5 november 2016

Project ondersteuning Sjaloom Papendrecht

Kinderen & evangelie
'Hebben jullie geen projecten dicht in de buurt?' Die vraag krijgen we weleens en we vinden het niet meer dan logisch dat we als Papendrechtse stichting ook lokaal ons licht laten schijnen.

We doen dat trouwens al jaren door met een groep vrijwilligers mee te doen met NLdoet. Ook de opening van 't Winkeltje is een aanwinst voor Papendrecht: er worden gebedsavonden gehouden, workshops georganiseerd, fietslessen voor migrantenvrouwen gegeven en op zaterdagmiddag kan iedereen er terecht voor een gezellig bakje koffie of thee.

Boek- en muziekwinkel Sjaloom
In de afgelopen maanden hebben we ook een aantal maal om de tafel gezeten met bestuursleden van stichting Sjaloom. De boek- en muziekwinkel aan de Veerpromenade is de hoofdactiviteit van stichting Sjaloom. 

Veel Papendrechters weten de winkel te vinden! Er is een groot assortiment Christelijke boeken, cd's, films, kadootjes en kaarten te verkrijgen. Achttien vrijwilligers en 1 part-time betaalde kracht zetten zich in om de winkel draaiend te houden.

Lezing/workshop in Sjaloom
De laatste jaren (sinds de verhuizing naar de Veerpromenade) is het best moeilijk het hoofd boven water te houden. Toch zien bestuursleden, medewerkers en vrijwilligers de toekomst positief tegemoet. Er zijn al diverse acties ondernomen om nog meer publiek naar de winkel te krijgen:
  • uitbreiding assortiment boeken in de winkel
  • boekentafels in kerken en bij bedrijven
  • organiseren van workshops en lezingen
  • benaderen van kerken en scholen e.d.
  • uitwerking idee oprichten stichting 'Vrienden van Sjaloom'
  • aantrekken nieuwe medewerkers

De laatste maanden draait de winkel goed en ook rond de feestdagen hopen ze op een goede omzet. Toch heeft Sjaloom dit jaar nog net een extra zetje nodig om uit de financiële dip te komen. Er zijn momenteel grote problemen met de server waardoor updaten moeilijk is en het veilig draaien niet meer gegarandeerd kan worden. Ook de pc en laptop die de stichting gebruikt zijn aan vervanging toe. Er is naar schatting € 4.000 nodig om alles te vervangen.

Wij ondersteunen het doel van Sjaloom: 'Het verspreiden en uitdragen van het evangelie door de verkoop van christelijke boeken, muziek en aanverwante artikelen. Ook Sjaloom is een aanwinst voor Papendrecht, als winkel én ontmoetingsplek en we willen dat graag behouden!

Wil je meehelpen om de mensen achter Sjaloom geestelijk te bemoedigen én de stichting financieel te ondersteunen? Maak dan een eenmalige gift over op rekening nummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van SJALOOM.

Geen opmerkingen: