Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 29 oktober 2016

Project 2e etage mannenhuis Berdichev, Oekraine

Sergey & Irina Romanenko
Mede danzkij de verkoopopbrengst van oktober in 't Winkeltje, een mooie gift van Regiopraise in Etten-Leur én jullie respons is de 5,000 euro voor project sanitaire voorzieningen Teen Challenge Lekini in Polen al binnen. Hoera! Geweldig om te zien hoe we met elkaar vreugdevol kunnen geven voor zo'n praktisch project. En we gaan vrolijk door :)

Pastor Sergey Romanenko uit Berdichev is geen onbekende op deze weblog. Hij is de oprichter en leider van een Messiaanse gemeente en een mannen- en vrouwenrehabilitatiecentrum in Oekraine.

Uitbreiding mannenhuis
We hebben hem eerder kunnen helpen met de aankoop van het vrouwenhuis, met de uitbreiding van het werk in de koffiehuizen en met de bouw van een boerenschuur. Ook de zomerkampen die jaarlijks worden georganiseerd worden mede door Traveling Light gesponsord.

We hebben al bijna een half jaar een verzoek van hem liggen om fondsen te werven voor de uitbreiding van het mannenhuis in Berdichev dat onder de vlag van Teen Challenge Oekraine valt. Reeds een aantal jaren heeft hij plannen om een tweede etage op het bestaande huis te bouwen om zo meer opvangruimte te kunnen bieden.

Koffiehuis Berdychiv
Via het koffiehuiswerk komen verslaafden, daklozen en ontheemden in aanraking met het evangelie. Er ontstaan vriendschappen en die leiden er regelmatig toe dat iemand het besluit neemt een leven van drugs- en alcoholverslaving en criminaliteit de rug toe te keren door in rehabilitatie te gaan. Als zij eenmaal de genade, liefde en aanraking van Jezus Christus ervaren, vindt een grote verandering plaats.

Vaak blijven deze mannen (en vrouwen) een jaar of langer in zo'n huis wonen en werken. Wij hebben al zoveel levens zien veranderen, het blijft ontroerend. Levens worden gered, relaties hersteld en gezinnen herenigd. We zouden dan ook graag zien dat er een uitbreiding van het aantal bedden komt zodat nog meer levens gered kunnen worden!

Ontvang een nieuw leven!
Er is ca. 5.000 euro nodig voor deze rigoreuze verbouwing. Pastor Sergey is inmiddels in contact met een aantal aannemers en bouwvakkers die graag willen helpen. Helpen jullie ook mee?

Maak een gift over op rekening nummer NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend) onder vermelding van MANNENHUIS BERDICHEV. Dit zal tevens het project in 't Winkeltje zijn, voor de maand november.

Geen opmerkingen: