Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 28 maart 2016

Kijkje in Comunita Brezzano, Italië

Aan het werk in de keuken
Momenteel zamelen we geld in voor project reparatie aan het dak van Casa Nuova, een van de huizen binnen de Christelijke therapeutische woongemeenschap Comunita Brezzano in Toscane, Italië.

De woongemeenschap bestaat uit drie huizen waar mensen met ernstige psychische of verslavingsproblemen ruimte geboden wordt om tot rust te komen, God te leren kennen en een andere kijk op het leven te krijgen.

Casa Nuova
Wij dragen het werk daar een warm hart toe omdat we persoonlijk hebben gezien hoe mensenlevens kunnen veranderen in deze omgeving. Ja, zo'n woongemeenschap is kleinschalig, er zijn meestal maar drie of vier mensen tegelijkertijd in therapie. Maar wij geloven dat elk mensenleven telt en de moeite waard is.

Het zijn met name dit soort initiatieven dat wij willen ondersteunen omdat ze vaak geen of weinig overheidssubsidie krijgen en juist mooie, positieve resultaten kennen.

Bijbelstudie
Mensen komen hier niet zomaar even langs, maar blijven vaak maanden. Door het werk in de open lucht en de vele gesprekken en gebeden komt er balans in het leven van de gasten.

Van 22-29 augustus 2016 willen wij trouwens weer op werkweek gaan in Comunita Brezzano en helpen met hout hakken voor de winter en andere klussen doen. Als je zin hebt om mee te gaan en je belangeloos in te zetten voor anderen (of iemand kent die dat zou willen), mail dan even naar janandmarja@gmail.com. Wel snel opgeven, want het aantal plaatsen is beperkt! Kosten: max. 250 euro + reis.

Er is inmiddels ruim 2,500 euro binnen, maar giften voor project reparatie Casa Nuova zijn nog steeds welkom op rekeningnummer NL91RABO0118582275 ten name van Traveling Light en vergeet niet te vermelden BREZZANO.
Hieronder nog een filmpje van de Pesach viering in Comunita Brezzano, twee jaar geleden.


Geen opmerkingen: