Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zondag 6 december 2015

Foto's en projectnieuws

December is ook bij Traveling Light altijd een gezellige drukke maand. We kijken terug op projecten en we maken plannen voor 2016. Volgende week zaterdag zijn jullie van harte welkom op onze eerste winter fair.

De kerstpakkettenactie voor de zeelui is in volle gang en ook voor de nieuwe grasmaaier tractor voor Teen Challenge in Servië is al een flink bedrag binnengekomen. We zijn er bijna, maar nog niet helemaal :)

Dank jullie wel voor giften waar we zo ontzettend veel kleine en grote projecten direct mee kunnen steunen! We hebben momenteel trouwens meer dan 10 projecten in de wachtrij staan... maar laten we eerst even terugblikken.

Officiële opening meisjeshuis Moldavië
Zaterdag 14 november jl. werd het meisjeshuis in Moldavië offcieel geopend. Wat is het mooi geworden zeg. Een veilige plek voor meisjes en vrouwen die uit de mensenhandel komen.

Mede dankzij jullie giften is deze plek gerealiseerd. We hebben onlangs nog een aantal gespecificeerde giften binnen gekregen en deze week hebben we nogmaals 1000 euro over kunnen maken voor de verdere inrichting van het huis.

Veilige plek voor crisisopvang
Ook uit Baranovichi, Wit-Rusland kregen we foto's en een dankbare e-mail toegezonden. Het opvanghuis voor vrouwen is vrijwel klaar. De kamers zijn ingericht, er is een mooie doucheruimte en een gezamenlijke woonkamer.

Professionele keukenapparatuur
De keuken, die ook gebruikt gaat worden voor het naastgelegen mannen rehabilitatie centrum en de daklozenopvang, begint ook ergens op te lijken. Er is al aardig wat professionele apparatuur aangeschaft, dankzij een mooi bedrag dat wij eerder konden schenken.

Andrii hard aan het werk!
Andrii Soloviov (de director van rehabilitatiecentrum Istochnick, nabij Sevastopol) hebben we vorig jaar op weg geholpen met een bedrag voor zijn studie aan de Moscow State University. Inmiddels is hij hard bezig met het schrijven van zijn afstudeeropdracht. We zijn heel trots op hem!

Toch vragen we  jullie gebed voor Andrii en zijn gezin. Hij moet namelijk binnenkort een operatie aan een tumor in zijn hersenen ondergaan. Hij moet daarvoor naar Siberië en zijn studieplannen komen daardoor (in elk geval tijdelijk) op losse schroeven te staan.

Ook dit soort dingen willen we met jullie delen. We ontvangen over het algemeen gelukkig e-mails, foto's, nieuwsbrieven en berichtjes met goed nieuws. Nieuws waaruit blijkt dat giften zoveel verder gaan dan wij durven hopen of vermoeden....

We investeren in mensenlevens, een investering van eeuwigheidswaarde!

Geen opmerkingen: