Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zondag 13 juli 2014

Balkan conferentie in Bosnië

Met 250 man kamperen in Bosnië
Evenals in vorige jaren nam Jan in juni, namens Stichting Traveling Light, deel aan de My Brother's Keeper Conferentie. Vorig jaar vond dat plaats in Servië, nu in Bosnië. Het is een jaarlijks terugkerende interkerkelijke conferentie voor mannen (geestelijk leiders en pastors) uit de diverse Balkan landen. 

Traveling Light heeft goede contacten in die landen en via pastor Steve Telzerow van ICF in Ljubljana ontvingen we weer een uitnodiging. Zo'n conferentie biedt de mogelijkheid om meer te leren over de (historische) problematiek waarmee de verschillende volken te kampen hebben. Emotionele, geestelijke en sociale problemen als gevolg van een bloedig oorlogsverleden.

Gaarkeuken :)
Ontmoetingen, relaties opbouwen, luisteren, praten, vragen stellen, bidden... het helpt om elkaar beter te leren begrijpen. En dat is weer handig om met wijsheid projecten uit te kiezen. Het is ook heel bemoedigend om te zien dat er vanuit verschillende kerken gewerkt wordt aan verbroedering door vergeving en genezing.

Dit keer ging er trouwens ook weer een vrijwilliger met Jan mee, Henk Swijnenburg (ja, ja, die van de Weissensee actie).

Verbroedering tussen de volken!
Samen reden ze eerst naar Slovenië waar ze in het mannencentrum van Teen Challenge hebben overnacht. De volgende dag vertrokken ze naar Bosnië. Er waren zo'n 250 mannen uit alle voormalig Joegoslavische landen aanwezig.

Ze kampeerden vier dagen en nachten in kleine tentjes. De dagen en avonden werden gevuld met muziek, gebed, studies, sport, spel en natuurlijk eten en drinken. Na de conferentie hebben Jan en Henk nog wat extra tijd met de mannen van Teen Challenge in Slovenië doorgebracht en bijbelstudies gegeven.

Altijd een bemoedigend woord...
Op de terugweg hebben ze ook nog een bezoek gebracht aan zorgboerderij Gutes Land in Vilsbiburg, Duitsland. Daar vielen ze met hun neus in de boter, want er was een gezellige bbq. Jan heeft later op die avond en de volgende ochtend de bijbelstudies verzorgd.

Na 4,500 km rijden en heel veel ontmoetingen kunnen we zeggen dat dit weer zo'n typische bemoedigingsreis was waar we als stichting toe geroepen zijn!

We reizen altijd voor eigen rekening, dat geldt ook voor de vrijwilligers die meegaan. Alle giften die binnenkomen gaan dus naar de projecten. Momenteel zamelen we geld in voor het werk van Teen Challenge in Georgië. Als je dat wilt steunen... graag! Je kunt je gift overmaken op Rabobank: NL91RABO0118582275 t.n.v. Traveling Light (ANBI erkend).

2 opmerkingen:

Wendy Born zei

Wat prachtig zo'n reis Jan!
Geweldig dat je dit kan doen. Meestal word je er zelf ook weer door bemoedigd.

Traveling Light zei

Ja dat is zeker waar Wendy!