Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 16 december 2013

Project tandheelkundige hulp Theo

HOERA. De 5.000 euro voor project vrouwenhuis Berdichev, Oekraine is al binnen. Geweldig, zo snel als dat gegaan is. Hartelijk dank allemaal. Binnenkort volgen foto's! We hebben gevarieerde projecten in de wachtrij staan, dus we gaan door...

Als jullie al wat langer meelezen op deze weblog, dan weten jullie dat we zo nu en dan ook projecten hebben om individuele mensen verder te helpen in het leven. Vooral als ze een verleden hebben waarin veel mis is gegaan. We hebben bijvoorbeeld tandheelkundige hulp en studiefinanciering betaald voor ex-verslaafden. Waarom doen we dat als stichting? Omdat Jezus ook regelmatig een mens uit de menigte pikte (ongeacht zijn of haar achtergrond) en Zijn liefde en genade met die persoon deelde.


We blijven dit keer in Nederland. Graag stellen we jullie voor aan Theo. Lees hier hoe het bezoek aan een kerstdienst zijn leven veranderde!

Theo groeide op in een gebroken gezin en door die wrijving werd hij al op jeugdige leeftijd zeer gewelddadig en moest uit huis worden geplaatst. In die tijd werd hij misbruikt en mishandeld en zijn opluchting was groot toen hij op zijn 18e onder het juk van justitie vandaan kwam. Hij kreeg een vriendin, ging samenwonen en dacht het geluk gevonden te hebben. Maar nadat zijn vriendin om het leven was gekomen door een motorongeluk ging het snel bergafwaarts met Theo. Zoals hij zelf zegt: 'ik deed alles wat God verboden had'.

Uiteindelijk kreeg hij een nieuwe vriendin en trouwde hij. Samen kregen ze een dochtertje. Hij durfde weer te geloven dat geluk toch voor hem was weggelegd. Maar zijn verleden haalde hem in en hij kwam in de gevangenis terecht. Zijn huwelijk ging kapot en hij raakte het contact met zijn dochtertje kwijt. Toen zij 18 werd wilde ze Theo toch leren kennen. Het leek een lichtpuntje in zijn donkere leven, maar helaas waren er zoveel verwijten (die hij begrijpelijk vond) dat het toch weer stuk liep. Daarna kon Theo niet meer geloven dat een gelukkig leven voor hem was weggelegd.

In die periode werd hij door iemand uitgenodigd om naar de kerstdienst in Christengemeente de Hoeksteen in Etten-Leur te komen. Theo ging wel naar de nachtmis in Brabant, maar was nog nooit in een evangelische gemeente geweest. Na die kerstdienst besloot hij vaker naar de Hoeksteen te gaan. Voor het eerst in zijn leven vond hij rust (en dat is veel belangrijker dan geluk). Hij komt daar inmiddels al een aantal jaren en heel langzaam maar zeker laat hij God toe om zijn innerlijke wonden te genezen.

Wij vroegen hem op een dag of wij misschien konden helpen om iets aan zijn uiterlijke 'wonden' te doen. Theo's gebit (of, wat er van over was) was namelijk een ravage. God kijkt naar het hart, maar mensen kijken toch in eerste instantie naar het uiterlijk... Zo gezegd, zo gedaan. Theo heeft er inmiddels al een aantal tandartsbezoekjes op zitten en Stichting Traveling Light wil de rekening graag betalen. Een gedeelte wordt uit zijn hoofdverzekering vergoed, maar we hebben zo'n 600 euro nodig voor de rest.

Dat is voor ons ook praktisch Christendom: iemand helpen om een menswaardig bestaan op te bouwen. Haha, praatjes vullen geen gaatjes, deze actie wel :)
Alle giften, groot en klein, zijn welkom op Rek. nr. NL91RABO0118582275 tnv Traveling Light.

Geen opmerkingen: