Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

vrijdag 11 oktober 2013

Geestelijke bemoediging

Koffietijd tijdens een conferentie
Via deze blog proberen we jullie als belangstellenden en donateurs zoveel mogelijk op de hoogte te houden van het werk dat we als Stichting Traveling Light door heel Europa en het Middellandse Zeegebied uitvoeren. De berichten op deze blog zijn maar een fractie van wat er allemaal werkelijk plaatsvindt.

In principe zamelen we altijd geld in voor één of hooguit twee specifieke projecten tegelijkertijd, die we altijd bij naam noemen. Jullie weten dus waar je geld naartoe gaat. Geen fratsen, geen onverwachte uitgaven. Meestal hebben we meerdere projecten in de wachtrij staan, maar om het eenvoudig en duidelijk te houden voor iedereen, hebben we ervoor gekozen om ons te concentreren op één of twee landen per keer. Momenteel is dat Polen, voor ons project kachel Teen Challenge Polen hebben we nog zo'n 3.000 euro nodig!

Achter de schermen gebeurt er echter nog veel meer! We krijgen constant telefoontjes en emails van mensen uit het Traveling Light netwerk die veelal leiden tot nieuwe contacten en soms weer tot een nieuw project. Naast de vele gesprekken die we voeren, delen we ook altijd boekjes (zoals What on earth am I here for), cd-roms en dvd's uit.

Als we op reis zijn of ergens een spreekbeurt houden, hebben we sowieso altijd Marja's boeken voor verkoop beschikbaar. Maar we geven echter ook altijd veel interessant materiaal gratis weg. Alles wat wijst naar het goede nieuws, dat Jezus Christus de Messias is die de zonde van de wereld op zich nam, kan mensen aanraken en veranderen. We hebben materiaal voor Joodse mensen, moslims en heidenen om het zo maar te zeggen.

Deze materialen krijgen we soms (van hele lieve mensen) voor niets, meestal kopen we het zelf in. Hoe dan ook, het is geweldig leuk om dingen weg te geven die goede gesprekstof opleveren en die eer brengen aan God. Soms hebben mensen het echt nodig om thuis eens rustig alles te bestuderen.

We maken dus dankbaar gebruik van alle soorten media om mensen te bereiken met het goede nieuws. We hebben regelmatig beeldmateriaal om weg te geven, zoals de DVD God of Wonders. Een prachtige film over de schepping! En sinds kort hebben we ook het boekje van havenevangelist Guus Peters: Een lieflijke reis naar het moslim hart. Daarover trouwens in de toekomst meer!

Volgende week gaat er iemand, die we via Christengemeente De Hoeksteen kennen naar Moldavië en hij neemt 100 cd-roms mee met daarop de Bijbel in vele talen, waaronder Hebreeuws, Jiddisch en Russisch. We hebben die cd-roms via stichting Israel en de Bijbel voor hem kunnen regelen en zijn heel blij dat hij ze daar gaat brengen. Moldavië is één van de vele landen waar we wel contacten hebben, maar waar we zelf nog nooit geweest zijn. Spannend om vast geestelijke bemoediging vooruit te sturen :)

Een gift is dus zo veel meer dan een beetje geld, het is zaad dat wordt gezaaid op de akkers van Europa, tot in de verste uithoeken. We kunnen met elkaar een grote oogst verwachten!

God, die zaad geeft om te zaaien en brood om te eten, zal ook u zaad geven en het laten ontkiemen, zodat uw vrijgevigheid een rijke oogst opbrengt.
[2 Corintiërs 9:10]

1 opmerking:

Yvonne zei

Mooi werk door mooie mensen. wees gezegend!