Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 21 januari 2013

6.000 euro voor Project Omheining Onyfrievka

Wintervoorraad kachelhout Onyfrievka huis
2013 is nog maar net begonnen en we hebben al veel leuke dingen (lees: goed nieuws) te melden. In de eerste plaats dat we het prachtige bedrag van 6.000 euro kunnen schenken ten bate van de omheining van het rehabilitaitehuis voor mannen in Onyfrievka, Oekraine.

In één woord geweldig hoe snel dat bedrag bijeen is gebracht. We zijn zeker van plan om in het voorjaar een kijkje te gaan nemen in Onyfrievka. Wellicht is het mannencentrum dan al in gebruik en kunnen we wat nieuwe foto's maken. Voor nu: heel hartelijk dank voor jullie giften. Dit huis zal tot zegen zijn voor vele mannen en hun gezinnen doordat  ze daar de bevrijding van verslavingen, de genezing van pijn en de liefde van Jezus zullen ervaren.

Krijn Donk
In de vorige blog post hebben jullie kunnen lezen over Krijn Donk, die 200 km gaat schaatsen op de Weissensee in Oostenrijk. Er is al bijna 600 euro aan sponsorgeld toegezegd! We willen de uiteindelijke opbrengst van deze actie schenken aan pastor Sokrat en Lena Apostolovska. Zij zijn een kerk begonnen in de zigeunerwijk van Skopje, Macedonië. Die zigeunerwijk is de grootste Roma-getto ter wereld! We hebben daar vorige week een kijkje genomen... we zullen daar in een volgende blog post nog wel over schrijven. Pastor Sokrat & Lena doen heel veel bijzonder werk onder de zigeunerkinderen. Ze leren hen lezen en schrijven en vertellen hen ook over Jezus Christus. Zo krijgen ze ook steeds meer en beter contact met de ouders van de kinderen. We willen hen graag in dit werk steunen.

Los van het schaatsproject willen we ook een volgend project aankondigen. Weten jullie nog dat we geld in hebben gezameld voor het Project Koffiebus Tsjechië? Aan het kopen en importeren van een stadsbus bleken toch wat meer haken en ogen te zitten dan we eerst dachten. We zijn dus op zoek gegaan naar een minibusje of camper in Tsjechië zelf. Inmiddels kreeg Teen Challenge Tsjechië via een aantal zakenrelaties nog wat giften binnen en er is nu een mooie camper gekocht die als koffiebus zal gaan dienen. Hoera! Foto's volgen binnenkort. Er is nu nog circa 1.500 euro nodig voor winterbanden, belettering en interieuraanpassingen. We willen dat als vervolgproject op ons nemen. We hebben plannen om in april naar Praag te gaan zodat we een en ander met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Genoeg plannen en projecten dus. We zijn net terug uit Macedonië. Daarover meer in een volgende post.

2 opmerkingen:

Wendy Born zei

Ha Marja,

Goed dat jullie weer terug zijn. Wat een leuke nieuwtjes zeg allemaal. Geweldig dat jullie elke keer zoveel mensen blij kunnen maken.

Groetjes Wendy

Traveling Light zei

Ja, leuk he Wendy! En daar worden we zelf ook weer blij van :)