Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 22 december 2012

Project Omheining Onyfrievka

Onyfrievka huis
Aan het eind van dit jaar kijken we even terug naar april 2011. In geloof dat God voor ons uit ging hebben we toen ons eerste project aan jullie bekend gemaakt: rehabilitatiecentrum Onyfrievka in de Oekraine. Wat spannend was dat zeg! We hadden geen idee hoe het geld binnen moest komen, wie er zou gaan geven en hoe lang het kon gaan duren... We hebben toen 10.000 euro ingezameld voor de aankoop van een pand in de Oekraine. Het duurde meer dan een jaar eer de overdrachtspapieren getekend konden worden, weer een spannende tijd...

Huisgroep bij Yura en Ira
En nu is het december 2012. Afgelopen week ontvingen we een aantal foto's die heel goed weergeven hoeveel werk er al verricht is in en aan het huis. De initiatiefnemers Yura en Ira hebben inmiddels al vier (!)  ex verslaafde/dakloze mannen onder hun hoede die een actieve rol in de kerk hebben, bijbelstudie volgen, lid zijn van hun huisgroep en ook meehelpen met de renovatie van het huis. Dat is natuurlijk heel goed nieuws. Zodra het huis officieel geopend wordt, kunnen zij daar wonen en werken.

Overal zijn ramen geplaatst
Winter of geen winter, er wordt hard gewerkt om het huis in een zo kort mogelijke tijd bewoonbaar te maken. Het is de bedoeling dat het een rehabilitaitecentrum wordt onder de vlag van Teen Challenge Oekraine. Zoals jullie op de foto's kunnen zien is er veel materiaal gedoneerd: bedden, matrassen, verwarmingsketel, hout, ramen en deuren... nou ja, noem maar op. De grootste nood in deze fase is het bouwen van een omheining.

Er staan al bedden klaar
Er moet een 300 meter lange omheining komen rondom het huis en de bijbehorende grond. Dat is uiteraard met oog op de veiligheid van de mannen die er zullen komen wonen, maar ook om diefstal van bouwmaterialen en huishoudelijke spullen te voorkomen. Het lijkt ons een prima moment om hen daarmee te helpen. Het wordt een flinke klus, maar we twijfelen er niet aan of de benodigde materialen en mankracht beschikbaar zal worden gesteld.

Opknappen receptieruimte
Volgens berekeningen moet het Project Omheining zo'n 100.000 UAH gaan kosten, dat komt neer op ruim 9.300 euro. Wat denken jullie? Hoeveel daarvan zal Traveling Light voor haar rekening kunnen nemen? We zijn benieuwd!

Al uw giften, groot en klein, zijn belastingaftrekbaar en zeer welkom op rekeningnummer 1185 82 275 ten name van St. Traveling Light onder vermelding van Project Omheining Onyfrievka. 

PS: Je kunt de foto's in het groot bekijken door er op te klikken!

1 opmerking:

Wendy Born zei

Hopelijk komt er weer veel geld binnen voor dit mooie project Marja!