Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 6 december 2012

Project Gebedshuis Sered, Slowakije

Elk nieuw project bij Traveling Light begint met het voorstellen van de mensen (de initiatiefnemers) die erachter zitten. De kleinschalige projecten die wij steunen zijn ter plekke opgestart door de lokale bevolking. Ons doel is om hen te bemoedigen, op financieel gebied, maar ook praktisch en geestelijk gezien. Zo krijgt een project een gezicht en een verhaal... Deze keer nemen we jullie mee naar Slowakije.

De Kunak familie
Op de foto hiernaast zien jullie Stanislav Kunak en zijn gezin. Van links naar rechts: Bibiana (de oudste dochter), Sabina (de middelste dochter), Nina (de jongste dochter) en Alica (zijn vrouw). Stanislav is de director van Teen Challenge Slowakije. Ja, gelukkig wordt er ook in Slowakije Christelijke hulpverlening (verslaafdenzorg en kinderopvang) geboden, zij het op kleine schaal.

Tijdens ons bezoek aan Slowakije vorige maand hebben we een kijkje kunnen nemen achter de schermen van het werk dat daar onder de vlag van Teen Challenge wordt uitgevoerd. We bezochten  het kinderhuis Compass, waarover Alica de leiding heeft. Het is een huis in een gewone woonwijk, waar zestien kinderen in de leeftijd van 12-18 wonen, die door justitie uit huis zijn geplaatst. We bezochten het mannen reintegratiecentrum Restart, waar momenteel zo'n vijftien jongens en mannen Jezus Christus leren kennen en tevens ontdekken dat het mogelijk is om vrij te blijven van verslavingen. Op hetzelfde stuk grond bevindt zich ook nazorghuis Progress. Daar kunnen de mannen wonen als tussenstap in terugkeer naar de maatschappij.

Tekening van het te bouwen gebedshuis
Naast het mannenhuis en nazorghuis is er ruimte, en zijn er plannen, voor het bouwen van een gebedshuis (een kapel). De bedoeling is om een kleine gebedsruimte te bouwen voor de mannen. Maar die ruimte zal ook gebruikt gaan worden voor andere geestelijke activiteiten en bijeenkomsten waarmee men mensen uit de buurt wil bereiken! Het gebedshuis moet een lichtbaken in de omgeving worden....

Traveling Light wil niets liever dan licht schijnen in donkere plaatsen, dus ook in het plaatsje Sered, in Slowakije. Het mooie van dit project is dat de mannen die in het programma zitten mee zullen helpen om dit gebouwtje neer te zetten. Zo is het dus ook een praktisch werkproject. We willen hen steunen met een gift van 2.500 euro ten bate van de bouw van het gebedshuis. Helpen jullie mee?

3 opmerkingen:

Wendy Born zei

Dat lijkt me weer een mooi project Marja!

Yvonne zei

Wat mooi,Marja!

Traveling Light zei

Ja, wij vonden het ook een mooi en praktisch project. Het is belangrijk om een stilteplek te hebben, zeker als je met zoveel mensen in een huis woont. Maar zoals we al schreven het zal voor allerlei evangelisatie activiteiten gebruikt gaan worden.