Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

zaterdag 10 november 2012

Project Verwarmingssysteem Teen Challenge Macedonië

Jonatan Vlaisavljevic, TC Macedonië
Het volgende project dat we als Stichting Traveling Light willen sponsoren brengt ons wederom naar een land dat tot het voormalig Joegoslavië behoorde: Macedonië. Tijdens de Europese Teen Challenge conferentie, afgelopen april, maakten wij kennis met Jonatan Vlaisavljevic... tja, probeer die achternaam maar eens uit te spreken. Hij is de directeur van Teen Challenge Macedonië.

Jonatan woont met zijn gezin in Skopje, de hoofdstad van Macedonië. Het huis telt drie verdiepingen: op de begane grond bevind zich het kantoor van Teen Challenge, op de 1e verdieping woont Jonatan met zijn familie en de 2e verdieping is bedoeld voor mannen die in de re-integratie fase zitten na het beëindigen van een Teen Challenge programma. Na een tijd met veel problemen en uitdagingen lijkt het erop dat het programma in Macedonië weer nieuw leven is ingeblazen. Er worden kerkdiensten, evangelisatie evenementen en bijbelstudies georganiseerd. Zo hoopt men mensen die hulp nodig hebben te bereiken en hen te vertellen dat er HOOP is in Jezus Christus. In Macedonië wonen voornamelijk orthodoxe christenen en moslims.

woonhuis/kantoor/re-entry in Skopje
Het huis heeft dringend een nieuw verwarmings-systeem, een boiler en een waterafvoersysteem nodig. De kosten daarvoor zijn ongeveer 2,500 euro. Graag willen wij hen de winter door helpen door deze extra kostenpost op ons te nemen! We willen dat ook doen als bemoediging, met de verwachting dat ze hun werk onder de mensen die Jezus nog niet kennen zullen voortzetten. Helpen jullie mee?

We zijn heel blij dat we contact hebben met een christengemeente in Macedonië, een land dat bijbels gezien zo'n rijke geschiedenis heeft. Paulus schreef erover in 2 Corinthiërs 8:1-2 Broeders en zusters, wij willen u niet onthouden wat Gods genade tot stand heeft gebracht in de gemeenten van Macedonië: ze zijn door ellende zwaar op de proef gesteld, maar vervuld van een overstelpende vreugde en ondanks hun grote armoede zeer vrijgevig. 

PS: Het ligt in de bedoeling dat we Jonatan weer zullen ontmoeten om bij te praten, tijdens de Teen Challenge leiderschapsbijeenkomst eind deze maand in Slowakije.

Geen opmerkingen: