Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 27 november 2012

Najaarsconferentie Hlohovec, Slowakije

We zijn zojuist teruggekeerd van een bezoek aan Slowakije. Via Europe Teen Challenge kregen we een uitnodiging om deel te nemen aan de najaars leiderschapsconferentie in Hlohovec, Slowakije. Een unieke gelegenheid voor ons om de Teen Challenge directeuren uit diverse landen te ontmoeten.

Nazorghuis Gutes Land, Duitsland
We hebben ervoor gekozen om met de auto te gaan, zo konden we onderweg naar Slowakije stoppen in Vilsbiburg, Duitsland en een bezoekje brengen aan zorgboerderij Gutes Land. We werden opgewacht door drie enthousiaste en dankbare mannen, die inmiddels in het after care huis wonen waar we als Stichting ook aan meebetaald hebben. Ze hebben alledrie werk gevonden (halleluja) in de omgeving en kunnen zo langzaam maar zeker wennen aan een zelfstandig leven. Woensdagavond hebben we de bijbelstudie verzorgd voor de twaalf (!) mannen die nu in het programma zitten, een volle bak dus. We zijn daar ook nog bij een bushandelaar geweest die ons wel helpen wil met het vinden van een betaalbare bus voor Tsjechië.

Opvanghuis voor mannen in Sered, Slowakije
Tijdens de conferentie in Slowakije hebben we een bezoek gebracht aan een kinder- en mannenhuis van Teen Challenge aldaar. Geweldig om te zien wat een liefdevol werk daar wordt verricht. Verder hebben we uitgebreid kunnen spreken met de personen achter onze projecten van dit jaar, namelijk met Sasa & Svetlana (Servië), Matjaz & Magdalena (Slovenië), Peter Ministr (Tsjechië) en Jonatan & Valentina Vlaisavljevic (Macedonië). Jullie moeten allemaal de hartelijke groeten van hen hebben! Verder hebben we ook kennis gemaakt met nieuwe gezichten. We zijn enorm bemoedigd door te horen dat er overal in Europa kleine initiatieven worden ontwikkeld om het evangelie met schijnbaar onbereikbare mensen te delen (verslaafden, depressieven, daklozen etc.). God roept overal mensen op om de handen aan de ploeg te slaan, nu bijvoorbeeld in Malta, Finland, Oostenrijk en Moldova. Het zijn juist die kleinschalige projecten waar we aandacht aan willen schenken en die veel bemoediging nodig hebben. Spannend!

Het project koffiebus Tsjechië blijkt iets gecompliceerder dan wij dachten. Er is nu namelijk een wet in Tsjechië die zegt dat stadsbussen ouder dan 8 jaar niet ingevoerd mogen worden. In overleg met Peter Ministr kijken we nu of we een minibus kunnen kopen of een camper misschien.... Maar ook aan personenbusjes zit een leeftijdslimiet. Willen jullie meebidden dat er toch een mogelijkheid komt om een rijdend koffiehuis voor evangelisatiedoeleinden aan te schaffen?

Gebed voor Jonatan & Valentina, Macedonië
Wat het Project Verwarmingssysteem Macedonië betreft... het beoogde bedrag is bijna binnen. Momenteel wordt het Teen Challenge huis electrisch verwarmd, maar dat is absoluut niet economisch. De meeste huizen in Macedonië hebben een houtkachel die warmte verspreidt door middel van verwarmingselementen in de diverse kamers. Zodra we het geld overmaken zal er een aannemer komen die dit gaat aanpassen, er is reeds een offerte opgevraagd. Fijn dat dat nog voor de winter gaat lukken!

We zijn dankbaar dat geld, gebed en groeten ook echt overal aankomen! 

4 opmerkingen:

Sonja zei

Is het niet mogelijk om een busje in Tsjechie zelf te kopen? Dan hoeven jullie het niet in te voeren. Succes ermee!

Anoniem zei

Marja, ik wil dit blog nomineren voor de Liebster Blog Award, zodat het meer bekendheid krijgt! Er zijn wel opdrachten en vragen aan verbonden aan deze nominatie.
Kijk op mijn blog. Gods zegen toegewenst in je werk! Nelly Klop
http://nellyklop.blogspot.nl

Traveling Light zei

Sonja, we gaan dat inderdaad ook uitzoeken! Dank je wel voor het meedenken. Het komt goed.

Traveling Light zei

Nelly, dank je wel voor de award, we gaan je blog bekijken.