Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 22 augustus 2012

Nieuws uit de Oekraine

Velen van jullie zullen zich nog het eerste project herinneren waar we op 22 april vorig jaar mee begonnen, de aankoop van een pand voor een rehabilitatiehuis in Onyfrievka, Oekraine.

Wat was dat spannend zeg, zo'n eerste project, er was slechts 10.000 euro nodig om het pand en de enorme lap grond aan te kopen, maar voor ons was dat een enorm bedrag om in te zamelen... we hadden nog nooit zoiets gedaan! De giften stroomden echter binnen, en in korte tijd was het bedrag bij elkaar. Toen begon het eigenlijk pas echt spannend te worden.

De eigenaar van het pand bleek niet de juiste eigendomspapieren in bezit te hebben, en formeel gezien kon hij het pand dus niet verkopen. Wij hebben er in de tussentijd voor gebeden dat alles op zijn pootjes terecht zou komen en ons er geen zorgen over gemaakt. Er waren inmiddels alweer zoveel andere projecten om ons mee bezig te houden :) Vorige week kregen we bericht van Sergey & Mariane Glushko uit Kiev dat eindelijk alle papieren rond zijn, het pand is aangekocht!

Uiteraard willen we er nu graag een keer gaan kijken...

3 opmerkingen:

Wendy Born zei

Dat is mooi nieuws Marja!
En wat een geweldig foto van jullie samen aan de zijkant van je weblog.

Yvonne zei

Geweldig nieuws!

Traveling Light zei

Dank je wel dames, we zijn heel benieuwd naar wat er komen gaat in Onyfrievka.
De foto is heel recent Wendy, eindelijk eens een keer samen voor de camera :)