Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 25 juni 2012

Spetse Hoeve, Groningen

Veel belangstelling!
Het bieden van financiële steun is slechts één van de onderdelen van het werk van Stichting Traveling Light. Daarnaast proberen we ook waar dat mogelijk is praktische hulp te bieden, maar door alles heen loopt altijd een rode draad: geestelijke bemoediging.

Tijdens de afgelopen Pinksterconferentie in Biddinghuizen hebben we bijvoorbeeld ook dagelijks meegedraaid in de Expo tent waar Teen Challenge Nederland met een stand te vinden was. Honderden, zoniet duizenden, mensen hebben we verteld over het werk van Teen Challenge (waar zorgboerderij De Spetse Hoeve een onderdeel van is) en wellicht hebben we nog veel meer vragen beantwoord. Het was steeds lekker druk bij de stand, we kregen vooral van jongelui veel vragen over verslaving. Bijvoorbeeld: 'wannneer weet je nou dat je verslaafd bent?' en 'kan je verslaafd raken aan internetten?' etc.
Jan praat met een jongetje over de gevaren van verslaving

De vragen waar vooral tieners mee worstelen gaan niet alleen over drugs en alcohol, maar tegenwoordig dus ook over bellen, sms-en en gamen. We hebben veel leuke gesprekken gevoerd, ontroerend soms ook... zoals met het jongetje op de foto hiernaast. Sommige mensen vertelden overigens vol enthousiasme hoe ze door Jezus Christus vrij waren gezet van verslavingsgedrag en daarbij behorende problemen.

Op zaterdag 8 september is er weer een open dag bij De Spetse Hoeve in Veelerveen, Groningen. Iedereen is daar van harte uitgenodigd. Van 11:00 tot 17:00 uur kun je genieten van de barbecue, rondleidingen, ontmoeting en gezelligheid, informatie- en verkoopstands, gratis koffie/thee/ranja. Voor de kinderen is er ook veel te beleven (o.a. springkussen).

Het zou heel mooi zijn als we hen dan een cheque van 3,500 euro zouden kunnen overhandigen voor de aanschaf van een nieuwe 2e hands personenbus. Voor dat project hebben we nog zeker 2,000 euro nodig. We hebben meerdere malen de vraag gekregen waarom Teen Challenge/De Spetse Hoeve geen regerings subsidie krijgt voor hun werk. Dat antwoord is eenvoudig: omdat evangelisatie en discipelschap onderdeel van hun programma zijn, en dat kan de regering wettelijk niet ondersteunen. Als zorginstelling komen ze wel in aanmerking voor pgb's (persoonsgebonden budgetten), maar dat is lang niet voldoende.

5 opmerkingen:

Wendy Born zei

Misschien is het een idee om een Facebookpagaina te maken voor Traveling Light om meer bekendheid te krijgen?

Traveling Light zei

Geloof het of niet, maar daar heb ik nog niet aan gedacht Wendy. Dank je voor de tip. Ik heb een pagina voor Frisse Kijk en levensadem gemaakt, maar verder snap ik er nog niet veel van. Jouw pagina ziet er heel mooi uit, ik zal me er eens in verdiepen.

Wendy Born zei

Welke pagina bedoel je van mij Marja?
Ik heb wel een aantal groepen maar volgens mij geen pagina's..:)

Traveling Light zei

Dank voor je tip Wendy, dankzij jou is er nu een traveling Light Facebook pagina en zijn we ook te volgen via Twitter!

Wendy Born zei

'Vind ik leuk'