maandag 14 mei 2012

Bezoek aan Gutes Land, Duitsland

Frisse kleuren in de slaapkamers
Jullie hebben nog een paar foto's tegoed van ons recente bezoek aan zorgboerderij Gutes Land in Duitsland. Vanuit Novi Sad, Servië, was het bijna 1000 km rijden naar Vilsbiburg... een prachtige tocht langs Budapest en Wenen overigens.

In Gutes Land werden we ook weer hartelijk welkom geheten. Zondagmorgen gingen we met elkaar naar de kerk in Landshut. We hebben 's middags het in aanbouw zijnde after care huis bekeken. Inmiddels zijn er drie mannen die het Teen Challenge programma in Gutes Land, dat ongeveer een jaar duurt, bijna hebben voltooid en klaar zijn voor de volgende stap: zelfstandig wonen onder toezicht. Ze hebben hun kamer zelfs al uitgezocht :) De 5.000 euro die we met elkaar hebben kunnen schenken wordt gebruikt om de huidige werkzaamheden te kunnen betalen. De mannen zien er echt naar uit om zo'n mooie kamer voor zichzelf te hebben in een veilig huis!
Alles is degelijk vakwerk!


's Avonds was er tijd om bij te praten, spelletjes te doen met de mannen in het programma, en natuurlijk ook om met Dirk & Meike (de directors) te bidden en elkaar te zegenen. We merken dan steeds weer hoe zwaar het werken in de verslaafdenzorg is; voor de leiding en de studenten in het programma. Ze hebben bemoediging nodig, steeds opnieuw! En dat brengen wij graag :)

Bijbelstudie onder de zon!
Maandagmorgen, voor ons vertrek, heeft Jan de bijbelstudie verzorgd en hebben we met alle mannen persoonlijk kunnen bidden. Een bijzonder moment, want we hebben gebeden in het Engels, Nederlands, en Duits, heel eenvoudig. Maar weet je, soms zijn er niet veel woorden nodig, soms zegt een 'hug' genoeg.

2 opmerkingen:

Wendy Born zei

Ziet er goed uit. Geweldig om te zien wat er allemaal weer is gebeurd!

Traveling Light zei

Ja, persoonlijke ontmoetingen... daar gaan we voor!