Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 16 januari 2012

Project Gutes Land, Vilsbiburg, Duitsland

Het spannende van een nieuw project is, dat we altijd eerst de mensen achter het werk aan jullie mogen voorstellen. Op zo'n manier krijgt een project een gezicht en dat maakt het geven van financiele hulp veel leuker denken wij, in elk geval minder onpersoonlijk.

Dirk en Meike Hellmann
Voor het eerste project van 2012 gaan we richting zuid-oost Duitsland, naar het piepkleine plaatsje Vilsbiburg. Dirk en Meike Hellmann wonen daar in een eeuwenoude hoeve, Gutes Land genaamd, die behalve aan hun gezin ook een veilige plaats biedt aan mannen met verslavingsproblemen. Wij hebben Dirk en Meike een aantal jaren geleden ontmoet tijdens een europese Teen Challenge conferentie en zijn daarna in contact met elkaar gebleven. Wij hebben Gutes Land in 2010 bezocht en Jan is er vorige zomer nogmaals geweest.

Het meest inspirerende aan mensen zoals Dirk en Meike is dat ze een heel sterk getuigenis hebben van wat God in hun eigen leven heeft gedaan en ook echt een hart hebben voor de verloren mens en hun hele leven er voor in hebben gezet om zoveel mogelijk mensen te helpen. Zij doen dat onder de vlag van Teen Challenge en dat betekent verslavingszorg en bevrijding op basis van de Bijbel en met hulp van de Heilige Geest. Momenteel wonen er 5 mannen op de hoeve en er wordt gebed gevraagd voor de opname van nog eens 5 mannen. Als de mannen het volledige programma hebben gevolgd (wat wel een jaar kan duren) willen Dirk en Meike ze de mogelijkheid bieden om tijdelijk min of meer zelfstandig op de hoeve te blijven wonen, in een zognaamd after care huis. Op zo'n manier kunnen ze langzaam wennen aan hun terugkeer in de maatschappij, maar hebben ze toch nog de bescherming van het Teen Challenge programma.
Teen Challenge Gutes Land

Op eigen terrein is men jaren geleden begonnen met het bouwen van zo´n after care huis waarin een aantal mannen kunnen wonen. Veel bouwmateriaal werd geschonken, maar er was steeds gebrek aan goede bouwvakkers die dit vrijwillig wilden afbouwen. Uiteindelijk heeft men toch besloten een deel van het werk uit te besteden aan een officiele aannemer. Verwacht wordt dat het noodzakelijke werk zo'n 20.000 euro gaat kosten. Dat is heel veel geld. Wij willen hen daarin graag gedeeltelijk tegemoet komen en hebben besloten om via onze Stichting 5.000 euro in te gaan zamelen voor dit project. We zullen tegelijkertijd bidden dat het overige bedrag OOK binnen zal komen bij Dirk en Meike zodat zij er geen zorgen meer over hebben.

Buiten eten tijdens ons bezoek in 2010
Er is niets mooiers dan mensenlevens die vrijwel totaal verwoest waren te zien veranderen door de kracht van het evangelie, dat is een wonder, steeds weer! Het werken met deze mensen, die soms echt helemaal de weg kwijt zijn en geen liefde kennen, is heel zwaar. Wij hopen vanuit Nederland een bemoediging te kunnen zijn voor de leiders, als zij namelijk hun werk met plezier kunnen blijven doen zullen ook de mannen in het programma daar baat bij hebben.

We beginnen vol goede moed, de barometer staat al op 1,000 euro!

Geen opmerkingen: