Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

maandag 26 september 2011

Weekend Conferentie Ludwigslust, Germany

Rots in de branding Kerk
We zijn net terug van een bijzonder weekend in Ludwigslust, Duitsland. Pastor Gerhard van Fels in der Brandung, een kleine, actieve evangelische gemeente in het Noord Oosten van Duitsland, had ons wederom uitgenodigd om te komen spreken in zijn kerk. We gingen graag op zijn uitnodiging in om op bezoek te komen en de gelovigen in Ludwigslust en omgeving te bemoedigen. De laatste paar keren dat we daar waren was zowel een zegen voor ons als voor hen. We hebben de camper dus ingeladen en zijn op weg gegaan... traveling light :)

Happy family
Als thema kozen we deze keer Building Better Relationships. We spraken over het belang en de betekenis van een relatie met Jezus, die genade en waarheid met ons communiceren wil. Over de relatie met de Heilige Geest, die zijn kracht door ons heen wil laten zien en over de relatie met de Vader die Zijn liefde aan ons kenbaar wil maken. Naast geestelijke relaties spraken we ook over natuurlijke relaties, zoals die tussen man en vrouw. Zaterdagmiddag hebben we met elkaar gekeken naar de film Fireproof, die heel duidelijk gaat over de man-vrouw relatie en de problemen die daarbij om de hoek kunnen komen kijken.

Mooi weer voor een wandeling
Het was overigens prachtig warm herfst weer, dus we konden ervan genieten om met elkaar buiten te eten en koffie te drinken. Ook hebben we de tijd genomen om een flinke wandeling door het kasteelpark te maken, oh wat is het daar mooi zeg! Het was heerlijk om zo van de buitenlucht te genieten, de benen te strekken en met anderen te praten en lachen. Heel bijzonder dit weekend was de aanwezigheid van een groep mannen uit Afghanistan en Iran die in een asielzoekers centrum verblijven. Zij hebben de hele conferentie bijgewoond en alle boodschappen over God's liefde gehoord, al was hun Duits/Engels gebrekkig. Vooral de liedjes die Matthijs Goedegebuure zong vonden ze heel ontroerend, zoiets moois hadden ze nog nooit gehoord, het raakte hun hart!

Nieuwe familie uit Afghanistan
Ja, Matthijs vergezelde ons tijdens dit weekend en daar zijn we hem heel dankbaar voor! Wat kan die man zingen zeg, fantastisch! Hij heeft het hele weekend alle prijs & aanbidding verzorgd. Iedereen werd tot tranen toe geroerd toen hij oude nummers uit de doos haalde, zoals The old rugged cross en Don Franciso's He's alive. Ook Piet & Anneke Stehouwer waren weer van de partij, hun aanwezigheid tijdens zo'n conferentie is een dubbele zegen, wij voelen ons echt bemoedigd en hun vriendelijkheid opent deuren, overal!

Zingen, zingen, zingen...
Zondagmiddag zijn we nog naar de Evangelisch Freikirchliche Gmeinde in Putlitz geweest. Een kleine baptistengemeente een uurtje verderop. Jan mocht daar ook spreken en we werden na de dienst verrast met een hele gezellige koffietafel. Ook hier kwamen we 'oude' bekenden tegen (Hamed uit Iran, die afgelopen april werd gedoopt en tijdens de Koninkrijksconferentie die we toen organiseerden werd genezen van een ernstige knie blessure) en Lothar & Marion Volkman, die we tijdens de Hemelvaarts conferentie leerden kennen. Nou ja, we kunnen niets anders zeggen dan dat deze mensen ons allemaal heel liefdevol en met grote blijdschap hebben ontvangen. We voelen ons echt thuis! We kunnen terugkijken op een goed en gezegend weekend waarin velen zijn aangeraakt door de liefde van de hemelse Vader!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

fijn dat het weekend zo goed is gegaan. het bouwt je toch weer op en dan weten we hoe god's rijke zege is.

Traveling Light zei

Ja, het was super! Echt quality time met elkaar.

Mirjam zei

Hoi, Uit je enthousiasme te lezen, is het een waardevol weekend geweest. Fijn als je zo je licht mag laten schijnen. En "He's alive" is een geweldig nummer!Veel zegen met je stichting toegewenst.

Traveling Light zei

Dank je wel Mirjam, het was echt een heel gaaf weekend, mooi weer, goeie diensten en veel enthousiaste reacties! Matthijs maakte er een muzikaal feest van :)