maandag 10 september 2012

Open Dag Spetse Hoeve, Groningen

Cora Donk achter de boekentafel
Wat een prachtige dag voor een open huis zeg! Afgelopen zaterdag hebben we met een paar trouwe supporters van de Stichting een bezoek gebracht aan zorgboerderij De Spetse Hoeve in Veelerveen, Groningen. De Spetse Hoeve is onderdeel van Teen Challenge Nederland.

Het terrein rondom de hoeve zag er heel feestelijk uit. We hebben genoten van verse koffie en allerlei eigen gebakken taarten en een overheerlijke BBQ (zeg nou zelf, lamsworsten met couscous eet je toch niet elke dag). 's Middags was er een dienst in de schuur waar normaal de tactors staan. Tussen de hooibalen konden we met vele bezoekers, belangstellenden en gasten lekker voluit zingen. Er waren veel getuigenissen van mannen die reeds jaren geleden op de Spetse Hoeve hebben gezeten en nu nog steeds 'clean' zijn, sommigen al meer dan 10 jaar!
Zij hebben het programma afgerond!

Er werd tevens afscheid genomen van een aantal huidige gasten, die ieder een mooi diploma meekregen. Zij worden zoveel mogelijk geholpen om weer een bestaan op te bouwen. Er wordt zo mogelijk woonruimte gezocht, maar ook aansluiting bij een kerk/gemeente en soms zelfs werk. Het is bijzonder om te zien hoe levens die totaal verwoest waren door allerlei verslavingen weer hersteld worden door de kracht van God.

Als je iemand kent die echt hulp nodig heeft en ook echt hulp WIL hebben, dring er dan op aan dat hij contact opneemt met de Spetse Hoeve, er zijn weer bedden leeg! Hoe kunnen mannen met levensbedreigende problemen zich aanmelden?
Feestelijk terrein

Om je aan te melden neem je ZELF contact op met de Spetse Hoeve. Je kunt rechtstreeks bellen met: 0597-541341. Aan de telefoon worden er enkele basisgegevens van je gevraagd.

2 opmerkingen:

Mirjam zei

Mooi Marja, God vernieuwd levens!

Traveling Light zei

Ja, steeds weer, in alle uithoeken :)