Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

dinsdag 18 oktober 2011

Bezoek aan Arad, Israel

Vrouwenhuis Ark of the Negev
Tijdens onze vakantie in Israel hebben we een bezoek gebracht aan het vrouwenhuis, Ark in the Negev, in Arad, Israel. Namens Stichting Traveling Light hebben we het mooie bedrag van 1500 euro over kunnen maken voor de aanschaf van buitenmeubelen en de reparatie van het dak boven het terras.
nieuwe meubelen op het terras

Het opvanghuis voor vrouwen (en kinderen) is een typisch huis in het Midden Oosten, een vierkant blok beton in een rustig straatje, met een prachtig uitzicht over de Negev woestijn. Het opvanghuis is een wens van initiatiefneemster Polly Sigulim die in vervulling is gegaan. Afgelopen 20 september is het huis officieel geopend en het wachten is nu op de eerste gasten, die via hulpinstanties en Messiaanse gemeenten doorgestuurd kunnen worden.

De 'huismoeder' Ivy is een vrijwilligster die veel ervaring heeft met crisisopvang en zij gaf ons een rondleiding door het huis. Vol trots liet ze de kamers en keuken zien die dankzij allerlei donaties ingericht zijn met bedden, meubels en apparatuur.
Fris geverfde kamers

Wij kregen een heerlijke maaltijd voorgeschoteld door Elena, een vrijwilligster die hier een aantal maanden komt helpen. We hebben uitgebreid met elkaar gesproken en ook met elkaar gebeden voor de toekomst van dit huis.

Eetkamer/bijbelstudie ruimte
We hebben echt liefde en vriendschap mogen ervaren in dit huis. We kunnen niet anders dan dankbaar zijn dat we vanuit Nederland dit werk in Israel kunnen steunen. Misschien is het een idee om dat in de toekomst via een maandelijks bedrag te doen, wie weet. En weten jullie wat het mooie van die maaltijd was? We zaten daar aan tafel, Jood, Arabier en Christen, allemaal met een verschillende achtergrond, maar toch een in de naam van Jezus!

PS: de giftenbarometer voor Teen Challenge Izhod, Slovenie staat al op 2100 euro!

Geen opmerkingen: