Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

woensdag 27 juli 2011

Bezoek aan Vilsbiburg, Duitsland

Gutes Land zorgboerderij
Muziek verandert de atmosfeer
Na het bezoek aan Teen Challenge Slovenie is Jan vorige week dinsdagmiddag vertrokken richting Munchen. Niet zover daar vandaan bevindt zich het piepkleine dorpje Vilsbiburg. Vorig jaar zijn we daar voor het eerst samen geweest op uitnodiging van Dirk & Meike Hellmann, de directors van Teen Challenge Gutes Land, zoals de zorgboerderij voor mannen daar heet. Zij lieten ons de boerderij zien en vertelden over het werk dat ze daar doen: het opvangen en begeleiden van ex-verslaafden.

Jonge zwijnen
Dirk & Meike hebben momenteel de leiding over zo'n 7 mannen met levensbedreigende problemen die besloten hebben om een jaar of langer bij hen op de boerderij te komen wonen. Zij komen daar in aanraking met het evangelie en ontvangen veel liefde, geduld en wijze levenslessen. Gutes Land haalt een deel van haar inkomsten uit het kinderdagverblijf dat zij hebben geopend en uit het fokken en verkopen van varkens. Via supermarkten en winkels krijgt Gutes Land heel veel gratis eten, soms dingen die net op de datum zitten, maar als je iedere dag 3x met zo'n 10 tot 12 mensen moet eten is alle hulp welkom. Dirk bezoekt scholen in de regio waar hij drugs- en alcohol preventielessen geeft en in samenwerking met Teen Challenge Landshut (een jongerencentrum) doen ze aan straat evangelisatie.

Dinsdagavond samenkomst
Jan was uitgenodigd om tijdens de wekelijkse dinsdagavond bijeenkomst te spreken. Dat is altijd een geweldige manier om bemoediging te brengen, voor de leiding en de mannen in het programma. Natuurlijk wordt er altijd eerst begonnen met muziek. Zorgen, ruzies, moeilijkheden en problemen komen in een ander licht te staan na het zingen van een aantal liedjes! Jan heeft dat in zowel Slovenie als Duitsland echt weer mogen ervaren, er komt ruimte voor vergeving. Het is heel moeilijk om boos te blijven als je God toe gaat zingen :) 

Geen opmerkingen: