maandag 30 december 2013

Eindejaarsgift voor koffiehuis in Tetovo, Macedonië

Jordan & Vesna
Herinneren jullie je Jordan Stoilov nog? In 2013 hebben wij hem tweemaal opgezocht in zijn koffiehuis The Bridge, een ontmoetingspunt middenin het centrum van Tetovo, Macedonië. Bezoekers kunnen daar terecht voor koffie, een gesprek en bijbelstudies. In Tetovo wonen voornamelijk mensen van Albanese afkomst en 83% van de bevolking is Moslim.

Jaren geleden was Jordan verslaafd aan heroine, maar gelukkig kwam hij in Teen Challenge terecht waar hij God echt leerde kennen. Hij begon een nieuw leven en volgde later een training by YWAM (Jeugd met een Opdracht).

Bezoekers in koffiehuis The Bridge
Hij is inmiddels gelukkig getrouwd met Vesna en samen hebben ze een zoontje, Jakov. Jordan wil graag de mensen in zijn stad, die de liefde van God niet kennen, bereiken.

We hebben hem afgelopen jaar financieel geholpen met het opzetten van een speeltuintje voor de buurtkinderen. Door de speeltuin heeft hij goede contacten met de ouders van de kinderen gekregen. Een groep Albanezen bezoekt sinds afgelopen september heel regelmatig het koffiehuis. Twee van hen willen graag meer over de Bijbel en God weten, de rest nog niet zo, maar ze willen allemaal graag Engels leren! Dat is een prima manier om vriendschappen te bouwen en goed contact met deze mannen te krijgen.

Schoenendozenactie van vorig jaar
Onlangs ontvingen we een speciale gift van 1.000 euro die we (in overleg met de gevers) willen schenken voor het werk in koffiehuis The Bridge. Jordan wil graag een laptop/computer aanschaffen voor het koffiehuis zodat deze groep mannen online engelse les kan volgen en het internet kan gebruiken. Verder wil hij wat meer koffiemokken, boeken, lees- en lesmateriaal en spellen kopen om het koffiehuis mee in te richten. Volgende maand zal hij ook weer 200 schoenendozen met kadootjes uitdelen op twee kleuterscholen. Ook een mooie manier om zijn licht als Christen te laten schijnen en relaties op te bouwen.

In februari hopen wij weer een bezoek aan Macedonië te brengen en we zullen Jordan dan zeker opzoeken.

3 opmerkingen:

Anita zei

Weer geweldige berichten Marja en Jan. Bemoedigend en hoopgevend dat er steeds meer mensen zich voor Gods Kingdom inzetten.

Traveling Light zei

Ja, fijn he, het is een olievlek... ook van blije gezichten :)

Janice Aliena zei

Hallo vrienden, mijn naam is Andrea Maria, uit Stockholm - Zweden. Ik lees goede opmerkingen over je goede werk, ik ben heel blij voor jullie allemaal, want ik heb hetzelfde geluk gevonden in mezelf, slechts een paar weken geleden las ik een goed getuigenis op soortgelijke blogsite op mijn werkkantoor, een opmerking van een dame Jennifer uit Madrid zei dat een geweldige man uit de Africana-land genaamd Dr. Oduduwa zijn ex-vriendje na 12 maanden van uiteenvallen terug kon nemen. Ik was gemotiveerd, ik probeerde contact te leggen met dezelfde Oduduwa via:
{Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}
 voor een dringende oplossing om mijn huwelijk voor ongeveer 2 jaar te herstellen, ben ik gescheiden geweest. Onmiddellijk stuurde ik een e-mail naar Dr. Oduduwa, ik kreeg een onmiddellijk antwoord, hij vertelde me dat hij me kon helpen, hij zei dat mijn zaak te gemakkelijk voor hem is omdat hij in de loop van de jaren soortgelijke zaken heeft opgelost. Ik heb het geprobeerd, omdat ik niets te verliezen heb bij het proberen. Hij vereiste foto-afbeeldingen en kocht kaarsen en ander spellingmateriaal dat nodig was voor een succesvol resultaat. Twee dagen geleden, dinsdagmorgen nadat het liefdesspel was geactiveerd, kreeg ik een telefoontje van de man van mijn ex-echtgenoot, hij sprak zo vriendelijk tegen me en verontschuldigde zich voor het breken met mij dat het het handwerk van de duivel was en hij vond het erg jammer, Ik vergeef hem en bedank hem voor zijn terugkeer. Het was schokkend en een grote verrassing. Ik kan me nooit voorstellen dat het zo snel zal werken tot gisterochtend mijn man thuiskwam om me te ontmoeten en onze twee geweldige kinderen, we zijn allemaal blij als een gezin.
Dr. Oduduwa heeft geweldige magische spellingskracht om het volgende op te lossen: ...
1) hou van spellen om spellen te winnen
2) Reset Lost Love Spells
3) Echtscheidingen
4) Echtgenoten van de echtgenote van de echtgenoot
5) bindende spelling om voor altijd samen te leven
6) Break-up spreuken
7) Magische wortels en kruiden voor sterke opstanding en langdurige seks
8.) Magische spelling wordt gepromoot in uw werkkring
9) Magische spreuk om een ​​baby te krijgen. (vrouwelijke vrucht van de baarmoeder)
noot Ik was wanhopig om mijn ex-liefdesman terug te krijgen, het werkt sneller, wanhopig op zoek naar een dringend resultaat om ware liefde en vrede in de huwelijksrelatie te herstellen om onmiddellijk contact op te nemen met Dr. Oduduwa. WhatsApp mobiel: +79268011965