Uw giften zijn van harte welkom voor de volgende actuele projecten

donderdag 5 mei 2011

Bezoek aan Duitsland krijgt vervolg!

Oh happy day...
Gastvrije ontvangst en enthousiasme!
We mogen terugkijken op een heel nuttig en geslaagd weekend in Ludwigslust, Duitsland. Het was heel leuk en gezellig om oude bekenden weer te zien, maar ook om nieuwe mensen te ontmoeten. De lessen en work shops die we samen hebben gegeven over het Koninkrijk van God werden echt heel goed door iedereen ontvangen; men was echt super enthousiast en dankbaar dat heel veel dingen uit de Bijbel duidelijk werden, zeker ook voor nieuwe gelovigen... zoals Hamed, een moslim uit Iran die pas sinds een paar maanden Christen is geworden. En Cynthia, een studente uit Taiwan die nog nooit de lessen van Jezus had gehoord. We hebben een uitnodiging ontvangen om eenzelfde conferentie te organiseren in een evangelische gemeente in Klippan, Zweden! En verder zijn we ook uitgenodigd om enkele Bijbel work shops te verzorgen in (niet lachen om de naam) Kuckuck, ook in Noord Oost Duitsland, tijdens het Hemelvaarts weekend. We zijn hier heel blij mee. Zo kunnen we weer op reis en ons licht laten schijnen.

Met elkaar eten...
In de voormalige DDR hebben de kleine Christeljke gemeentes het niet makkelijk! Vaak is er tegenstand van de traditionele kerk, maar ook van atheisten. Pastor Gerhard's kerk is een aantal jaren geleden helemaal afgebrand toen neo-nazi's molotov cocktails naar binnen hadden gegooid. Sinds drie jaar heeft hij nu een kleine ruimte op een industrie terrein. Hij begeleid vaak moeilijk opvoedbare jongeren, ex-verslaafden en jongeren met taakstraffen. Zo werd hij dit weekend geholpen door Bennie, een neo-nazi(!) die nu eens de kans kreeg om de kerk van binnenuit te zien. We bidden ervoor dat zijn hart wordt verzacht.
We aten steeds met elkaar (de hele gemeente telt zo'n 50 mensen) in een party tent naast het gebouw. Dat gaf ons echt de gelegenheid om met iedereen te praten. En het was voor ons heel gaaf om te horen dat mensen ons bezoek echt als heel bemoedigend ervaarden. Dat is een onderdeel van onze missie: mensen geestelijk bemoedigen waar dat nodig is! Ludwigslust is een prachtig oud stadje, waar je uren rond kunt dwalen door de kasteel tuinen! Gelukkig was daar ook tijd voor; we hebben samen met pastor Gerhard nagepraat over het weekend onder het genot van koffie en echte Duitse quark torte.
Blije gezichten!

PS: even een financiele update, de Oekraine thermometer staat al op 2000 euro!! HOERA! Hartelijk dank aan iedereen die al heeft gegeven! Het gaat goed zo. Als je nog niet hebt geven: alle giften zijn welkom, groot of klein. Tienduizend euro lijkt misschien veel, maar het is niets als je bedenkt dat daarvoor een huis kan worden gekocht waar wel 20 of 30 mannen in kunnen wonen, studeren en werken!

Geen opmerkingen: